17 січня 2016 року, 7:08

Випічка

Кольорові креми для тортів без барвників

Правильний десерт радує погляд і пробуджує апетит одним своїм виглядом – досить додати кілька яскравих фарб. Ось тут і приходять на допомогу кольорові креми для тортів без барвників.

Для прикраси домашніх тортиків, тістечок та іншої випічки можна використовувати різні креми. Ефектно виглядає і добре тримає форму повітряний білковий крем. Для його приготування яєчні білки відокремлюють від жовтків, додають щіпку солі, трохи лимонної кислоти і збивають в міцну піну. В отриману масу поступово вводять цукор або цукрову пудру. Досить популярні різні масляні креми. Найпростіший готують з вершкового масла з додаванням яєчних жовтків, цукрової пудри і води. Можна замінити яйця згущеним молоком, і вийде не менш апетитне прикраса. Дуже смачний і швидкий крем роблять з сметани з жирністю не менше 35%, цукрової пудри і ванілі.

Як приготувати крем без барвника для прикраси торта, а точніше, без синтетичних фарбувальних добавок? Для цього потрібно досліджувати наявні на кухні запаси продуктів, які послужать нам натуральними барвниками. Обробивши їх певним чином і змішавши з кремом, ви отримаєте оригінальні кольорове прикраса для торта, смачне і абсолютно нешкідливе.

Сонце на торті

Яскравий жовтий колір можна отримати різними способами. Найпростіший – додати до нього трохи свіжого морквяного соку або сирий яєчний жовток. Насиченим жовтим кольором має шафран і куркума. Щоб зробити з них натуральний барвник, потрібно ретельно подрібнити приправу, розвести її в воді і настояти протягом доби. Після чого суміш можна додавати в крем. Райдужний жовтий відтінок дає цедра лимона. Для цього потрібно дрібно натерти її на терці, загорнути в марлю і віджати сік. Сік з жовтих плодів крушини теж можна використовувати в якості натурального барвника.

Всі відтінки червоного

Стійкі фарбувальні властивості буряка чудово відомі. Регулюючи насиченість її соку, можна легко приготувати відмінний крем для торта без барвників в домашніх умовах, від рожевого до глибокого червоного відтінку. Для цього потрібно невеликий буряк натерти на тертці, залити її водою і варити протягом години. Щоб колір вийшов інтенсивним і красивим, додайте в відвар щіпку лимонної кислоти. Не варто забувати про всілякі ягоди червоних відтінків: малину, полуницю, брусницю, смородину, журавлину, кизил. До речі, варення, джеми і сиропи на їх основі можна використовувати для створення кремів червоних відтінків з тим же успіхом. Вишневий і гранатовий соки теж чудово впораються з поставленим завданням. А червоні вина додадуть крему для торта не тільки приємний колір, але і вишукані ароматичні і смакові нотки.

Помаранчева радість

Морква не тільки володіє насиченим помаранчевим кольором, але і щедро ділиться ним з іншими. Для цього потрібно натерти її на терці і трохи обсмажити у вершковому маслі в пропорції 1 : 1. Як тільки морква досить розм’якшиться, а масло стане помаранчевим, знімаємо сковороду з плити і даємо їй охолонути. Далі перекладаємо отриману масу в марлю і ретельно віджимаємо – натуральний барвник готовий. Можна вдатися до допомоги апельсина і пофарбувати крем за допомогою свіжого цитрусового соку або подрібненої цедри. А ще можна поекспериментувати з уже згаданими жовтими і червоними барвниками і змішати їх один з одним.

Солодка прохолода

Як приготувати крем для торта в холодній колірній гамі? Сині та фіолетові відтінки дають сік чорниці, ожини та винограду насичених темних сортів. Відвар з листя червонокачанної капусти дозволить отримати світло-сині відтінки. В якості барвника можна використовувати баклажани. Для початку їх потрібно трохи заморозити, акуратно зрізати шкірку і віджати з неї сік.

Зелених овочів існує безліч, а кращими фарбувальними властивостями володіє шпинат. Пропустіть його через м’ясорубку або загорніть в чисту марлю і як слід відіжміть, і у вас вийде натуральний барвник ніжно-зеленого кольору. Хочете домогтися більш інтенсивного відтінку? Вичавіть сік зі шпинату і уварите його протягом півгодини.

Шоколадна палітра

Найпростіший спосіб отримати благородний коричневий колір – змішати крем з звичайним кави, какао-порошком або розтопленим шоколадом. Однак можна вдатися до більш витонченому методом – за допомогою паленого цукру. Для цього цукровий пісок розчиняють у воді в пропорції 5 : 1, виливають суміш в сковороду і ставлять на маленький вогонь. Витримуємо масу на плиті до тих пір, поки вона не придбає насичений коричневий колір. Потім знімаємо її з вогню і тонкою цівкою вливаємо ще трохи води. Після чого ретельно проціджуємо отриманий барвник. Головне, не перетримати цукор, інакше в ньому утворюються тверді грудочки.

До речі, якраз час згадати уроки образотворчого творчості в школі. Змішуючи різні кольори, ви отримаєте нові відтінки. Наприклад, зелений з жовтим дасть вам гарну синю фарбу. І що важливо — це буде натуральним харчовим барвником!

Як бачите, зробити крем без барвника для торта – досить просто. А головне, можна обійтися без шкідливих штучних добавок. Така прикраса обов’язково сподобається всім вашим домочадцям, особливо маленьким ласунам.

Радуйте око красивими квітами і приємного апетиту!

Завантаження…