3 липня 2016, 11:53

Заготовки Напої

Компот асорті з яблук і слив

Компот асорті можна приготувати з різних продуктів, але в цьому рецепті ми будемо використовувати сливи та яблука. Асорті з цих чудових фруктів досить поширений і смачний. Ми часто бачимо це поєднання в соки, узвари, морсів і т. д. Це одне з найбільш вдалих поєднань яке заслуговує вашої уваги.

Інгредієнти для приготування компоту асорті:

  • яблучка – 2,5 кг
  • сливи – 2 кг
  • цукровий пісок – 700 г
  • вода – 1,5-1,6 л

Приготування компоту асорті:

  • Моєму сливи, ріжемо навпіл і виймаємо кісточки.
  • Так само моєму яблучка і ріжемо часточками.
  • Викладаємо нарізані часточками яблучка і сливи навпіл в стерилізовані банки.
  • Воду доводимо до кипіння, висипаємо цукор і варимо сироп до повного розчинення цукрового піску.
  • Заливаємо банки з майбутнім компотом сиропом і накриваємо кришками, ставимо в каструлю у гарячою водою.
  • Якщо банки у Вас об’ємом: 0,5 л стерилізуємо протягом 10 хвилин, об’ємом 1 л – 15 хвилин, об’ємом 3 л – 20 хвилин.
  • Закочує банки з компотом асорті з яблук і слив, перевернувши догори дном і закутуємо ковдрою.
  • Залишаємо до повного охолодження.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…