24 серпня 2017, 10:37

Заготовки

Консервований салат на зиму з солодкого перцю і моркви

Солодкий болгарський перець — соковитий, ароматний овоч, багатий вітаміном С і мікроелементами. З нього виходять чудові консервовані салати і заготовки на зиму, наприклад, можна приготувати класичне лечо або перець в солодкій заливці. Овоч також тушкують, запікають, фарширують, використовують у салатах у свіжому вигляді. Сьогодні ми представляємо Вам салат на зиму з солодкого перцю і моркви.

Інгредієнти для приготування консервованого салату з солодкого перцю і моркви:

  • пісок цукровий (160 г);
  • перчик болгарський різнобарвний (2,1 кг);
  • перчик горошком запашний (на свій смак);
  • довгасті сливовидні помідори (3,1 кг);
  • оцет столовий (половина склянки);
  • баклажани середнього розміру (2,1 кг);
  • соняшникова олія (один повний стакан);
  • гострий перчик в стручках не дуже великий (дві штуки);
  • сіль кам’яна середнього помелу (130 м);
  • морква сира і соковита (0,5 кг);
  • часникові головки середнього розміру (три штуки).

Як приготувати салат на зиму з солодкого перцю і моркви:

  • Всі овочі слід почистити і добре промити під проточною водою. Обсушити на рушнику.
  • Після цього перець нарізають соломкою середньої товщини і бланшують в окропі 1 хвилину.
  • У кухонному комбайні або блендері пробити всі помідори прямо з шкіркою, точно також вчинити з очищеним часником, гострим перцем і морквою.
  • Товстенькими півкільцями нарізати ріпчасту або салатний цибулю.
  • Що ж стосується баклажанів, то вони повинні бути нарізані кружечками завтовшки близько 1 див
  • На помірний вогонь поставити відповідну каструлю з товстим дном, потім викласти в неї подрібнені овочі, протягом двадцяти хвилин гасити їх.
  • Далі посолити за смаком, додати перець горошком, всипати цукровий пісок. Перемішати, влити столовий оцет та ароматна соняшникова олія. Після ретельного перемішування всіх компонентів в каструлі, продовжити процес готування ще хвилин сорок. Періодично помішувати неметалевої ложкою.
  • Поки домашня консервація готується, слід зайнятися обробкою банок для зберігання. Їх промивають, а потім стерилізують разом з кришками в духовці, мікрохвильовій печі або просто на парі, на водяній бані.
  • Коли салат з солодкого перцю і моркви готовий, його ще гарячим розкладають по банках, тут же закочують кришками і, перевернувши догори дном, залишають до повного охолодження. Зверху банки обов’язково утеплюють, накривши теплою ковдрою або пледом.
  • Остиглу заготівлю прибирають у прохолодне і темне місце. Зберігатися така консервація може до 6-8 місяців в холодному місці.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…