4 вересня 2016, 9:07

Другі страви Гарніри

Королівський картопля «Дофинуа»

Pommes de Terre Dauphinoise або королівський картопля «Дофинуа». Справді поетичне назву цієї вишуканої страви бере свої коріння історичній області Франції, Дофіне, яка належала королівським спадкоємця — дофинам. На батьківщині це блюдо люблять і цінують, а подають її як в закладах високої кухні, так і в бістро на маленьких вуличках кварталів.

Рекомендуємо приготувати неперевершений картопля «Дофинуа», щоб ще раз переконатися: все геніальне — просто… Ідеальний варіант для сімейного вечері, коли за вікном морозно і вітряно. А на урочистому столі він відмінно підійде як гарнір.

Інгредієнти для приготування картоплі «Дофинуа»:

  • 5 столових ложок вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 1 кг картоплі
  • 500 мл вершків 10 % жирності
  • сіль, чорний мелений перець — за смаком
  • щіпка меленого мускатного горіха

Як приготувати королівський картопля «Дофинуа»:

  • Нагріти духовку до 180 °C.
  • Очистити і вимити картоплю. Нарізати його ручної овочерізкою з довгою щілиною (мандолиной). Якщо в господарстві немає, доведеться постаратися і нарізати кружечки товщиною не більше 3 мм, адже скибочки після запікання повинні буквально танути.
  • Форму для запікання змастити маслом, розподілити рівномірно по її дну рубаний часник.
  • Викласти картопляні кружальця в форму трохи внахлест, імітуючи риб’ячу луску. Перший викладений шар злегка посолити, поперчити і додати трохи мускатного горіха. Влити трохи вершків.
  • Далі викладати шарами картоплю, не забуваючи щоразу солити і перчити.
  • Вершки подумки розділити так, щоб на останній шар залишилася велика їх частина.
  • На самий верхній шар викласти шматочки залишився вершкового масла.
  • Накрити форму фольгою і відправити в духовку запікатися на 30-40 хвилин.
  • Зняти фольгу і залишити підрум’янюватися ще на 15-20 хвилин.
  • Подати на стіл в тому ж посуді, в якій блюдо і готувалося.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…