30 травня 2015, 6:38

Закуски М’ясо

Котлети «Черепашки»

Дуже прості як за смаком, так і за приготуванні, виходить дуже смачно і оригінально оформлене.

Інгредієнти для приготування котлет «Черепашки»:

  • м’ясне котлетне фарш — 300-400 г
  • сосисок — 5 (дитячих )штук
  • сир бутербродний в пластинках
  • сіль
  • перець
  • кілька штук гвоздики або горошин чорного перцю для прикраси,
  • листя салату для подачі

Приготування котлет «Черепашки»:

  • Сосиску розрізаємо вздовж на дві половинки, потім впоперек.
  • З одного боку робимо ножем два надрізи. Виходить чотири «лапки».
  • Те ж саме робимо ще з двома сосисками. Залишилися сосиски розрізаємо на три частини: кінці сосисок – це «головки» двох черепашок, а середина – «хвостики». На кожній «голівці» робимо горизонтальний надріз – це майбутній «ротик».
  • Фарш солимо і перчимо, формуємо котлети.
  • Встромляємо в них «лапки», «хвостик», «голівку», гвоздики або горошин перцю робимо очі.
  • Переходимо до панцира.
  • Платівки сиру нарізаємо смужками і у вигляді сіточки викладаємо на котлету – «спинку» черепашок.
  • Ставимо наші котлети в духовку 180° С на 30-35 хвилин.
  • Як тільки сир почне запікатися, накриваємо котлети фольгою. Хвилин за 5 до кінця запікання фольгу знімаємо, щоб дати сиру підрум’янитися.
    Гарячі котлетки викладаємо на зелень і відразу подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…