7 вересня 2015, 2:25

Випічка

Круасани «Ніжність»

Круасани «Ніжність» просто тануть у роті! Спробуйте і Ви не помітите, як вони зникають…

Інгредієнти для приготування круасанів:

  • 0,5 кг борошна
  • 4 столові ложки цукрового піску
  • Пакетик ванільного цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 чайні ложки сухих дріжджів
  • 300 грам молока
  • 4 столові ложки рослинної олії

Для промазки:

  • 60 грам вершкового масла
  • 1 чайна ложка борошна
  • пудра — для посипання

Як приготувати круасани «Ніжність»:

  • Готуємо тісто з таких продуктів – борошно, цукровий пісок, ванільний цукор, сіль, дріжджі, молоко і рослинне масло. Нам потрібно пружне тісто – гарненько вимішуємо.
  • Готове тісто ділимо на дві частини. Розкачуємо окремо кожен шматок і ріжемо його через центр на 8 частин – секторів, це наші майбутні круасанчики.
  • Потім окремо розкачуємо дуже тонко кожен шматочок і промазуємо розм’якшеним вершковим маслом, змішаним з борошном. Якщо хочете, додайте сюди і ваніль.
  • Туго скручуємо наші круасанчики, починаючи з широкої сторони, і викладаємо на деко, застелене пергаментом.
  • Ставимо в холодну духовку і залишаємо там на расстойку на 40 хвилин.
  • Включаємо духовку, не виймаючи круасанів, і випікаємо при температурі 200 градусів 10 хвилин, а потім зменшуємо температуру до 150 градусів і тримаємо в духовці ще 20 хвилин. Круасани повинні збільшитися і стати румяненькими.
  • Після того, як вони охолонуть, посипаємо цукровою пудрою.
  • Приємного чаювання!