8 листопада 2018, 10:18

Десерти

Кунжутна/тахинная халва своїми руками

Одного разу захотілося зробити кунжутную халву. Знаю, що можна купити в магазині, зараз це не рідкість, але вирішив спробувати зробити своїми руками, цікаво ж що вийде. Довелося добряче длубатися в інтернеті, скуйовдити кулінарні сайти і ютюб-канали, і не знайшов якийсь універсальний рецепт, який на мою думку допоміг би зробити справжню кунжутную халву, всі способи приготування відрізнялися один від одного. Проте один рецепт влаштовує мене я знайшов. Його і представляю вашій увазі.

Що нам потрібно?
— кунжутна борошно — 300гр, вона продається в «Ашані», близько 110р
— дві пачки вершкового масла — 360гр найдешевше в «Магніті» — 88р за обидві
— молоко для сиропу, тут рахувати скільки воно коштує не став, потрібно грам 50 або 100
— цукор приблизно 100-150гр
— ваніль або ванільний цукор — 4р у сетевиках.
Ще не забудьте про кунжуті, його я забув сфотографувати, і в іншій варіації можна додати какао, про це я напишу далі.

Розтоплюємо вершкове масло.

Тільки воно почало кипіти — відразу додавайте борошно кунжутную

Перемішуємо, смажимо. Колір кунжутною борошна все одно не зміниться, але потрібно перемішувати і підсмажувати.

Робимо молочний сироп. В цукор наливаємо трохи молока, перемішуємо до повного розчинення, гріємо на вогні. У перший раз, коли я робив халву я додавав до неї сухе молоко (150гр), коштує воно в «магніті» 115р. Але в цей раз вирішив трохи змінити рецепт, так як сухе молоко не скірпив халву так як треба, та й воно дорожче.

Після того, як цукор розчинився в молоці, і кунжутна борошно злегка підсмажилася протягом 10-15 хв. додаємо одне в інше і перемішуємо.

Засипаємо трохи кунжуту для того, щоб потім виколупувати його з зубів. Насправді можна обійтися і без нього, але з ним халва виглядає як кунжутна халва. Ще додав трохи солі, зовсім трохи, щоб не було занадто нудотно.

Все перемішуємо і смажимо протягом 5 хвилин. Будьте обережні, не пережарьте. Як я вже говорив, колір кунжуту не зміниться в процесі готування.

Приблизно через 5 хвилин знімаємо сковороду з вогню, даємо охолонути масі. Після чого викладаємо халву в ємність, я використовував пластиковий контейнер. Утрамбовал халву, дав їй охолонути і поклав в холодильник, щоб вона могла затвердіти. Фото погано обробив, не передає правильний колір.

А тут халва вже схожа на халву. Чорні включення — пережарил злегка. Вона в такому чистому вигляді злегка гірчить, але все одно смачна, від неї вже нічого не залишилося, з’їли. У підсумку на неї пішло трохи більше 200р, на виході отримуємо приблизно 800гр халви, в магазині халва коштує як мінімум в два-три рази дорожче, а тут натур продукт.

А це моя перша кунжутна халва, замість молочного сиропу використовував сухе молоко, і додав столову ложку какао, вийшла дуже смачна кунжутно-шоколадна халва. Цей варіант на мою смачніше чистої халви кунжутної.

На цьому все, приємного апетиту!

Джерело

Завантаження…