19 червня 2016, 1:01

Птиця

Курка в кефірі

Такої смачної курочки я ще ніколи не їла. М’ясо виходить надзвичайно ніжним, а скориночка трошки гострою і хрусткою. Цей рецепт надовго оселився на моїй кухні.

Інгредієнти для приготування курки в кефірі:

  • курка — 1 штука ( близько 2 кг)
  • кефір — 2 чашки
  • борошно — 1 чашки
  • панірувальні сухарі — 1/2 чашки
  • червоний гострий перець — 1/2 чайної ложки
  • сухий часник — 1/2 чайної ложки
  • сіль — за смаком
  • чорний перець — за смаком
  • рослинне масло — для смаження

Приготування курки в кефірі:

  • Курку промити, обсушити паперовим рушником.
  • Розрізати тушку на 6 порційних частин. Укладіть всі частини у велику миску, приправити сіллю і чорним перцем за смаком, залийте кефіром. Миску загорнути в харчову плівку і поставте в холодильник мінімум на 4 години, краще на ніч.
  • Коли курка промаринується, змішайте разом борошно, червоний перець, часниковий порошок і 1 чайну ложку солі.
  • У глибокій сковороді розігрійте рослинне масло, шаром 3 див. Обсмажте курку до золотистого кольору з усіх сторін, на кожен шматочок потрібно близько 10 хв.
  • Подавайте курочку гарячою з гарніром із зеленого салату або запеченої картоплі.
  • Приємного апетиту!