1 березня 2016, 7:14

Птиця

Курка в маринаді по-грецьки

Хочете чогось простого і дуже ароматного? Тоді приготуйте курочку, попередньо просочивши її чудовим вершковим маринадом. Готується такий маринад дуже просто, але дарує справжній вибух смаку!

Інгредієнти для приготування курки в маринаді по грецьки:

  • 1 склянка натурального йогурту
  • 2 кг шматочків курки (стегенця, крильця, пульки)
  • 1 лимон середнього розміру
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 0,5 столової ложки сушеного орегано
  • перець чорний мелений — за смаком
  • 1/4 пучка свіжої петрушки
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 2 зубчики часнику

Приготування курки в маринаді по грецьки:

  • Змішайте йогурт, оливкову олію, чавлений часник, орегано, сіль і чорний перець.
  • Натріть туди ж на дрібній тертці лимонну цедру, додайте сік половини лимона (приблизно 2 столові ложки). Можна додати трошки часнику — за бажанням.
  • Ретельно перемішайте, потім додайте нарізану петрушку. Маринад готовий!
  • Помістіть куряче м’ясо разом з маринадом в великий пластиковий пакет і закрийте пакет, не залишаючи в ньому повітря. Помасажуйте пакет, щоб добре перемішати маринад і м’ясо, і відправте його в холодильник на 30 хвилин.
  • Тепер замариновану курку можна підсмажити на сковороді або на грилі, а також запекти в духовці. Для останнього варіанту розігрійте духовку до 190 градусів, покладіть курку в глибокий лист або спеціальну каструлю (кассероль).
  • І відправте в духовку на 45-60 хвилин або поки курка не стане золотисто-коричневою.
  • Приємного апетиту!