27 грудня 2016, 6:21

Другі страви Птах

Курка з брокколі і морквою, тушкована у вершках

Курка з брокколі і морквою — смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде і на обід, і на вечерю.

Калорійність на 100 г готового страви — 85 ккал

Інгредієнти для приготування курки з брокколі:

  • куряче філе — 300 г
  • морква — 120 г
  • броколі (можна взяти заморожену) — 300 г
  • вершки 10% жирності — 120 г
  • легкий сирний або вершковий сир — 1 столова ложка (15-20 г)
  • соєвий соус — 1 столова ложка
  • білий бальзамічний оцет можна замінити винним) — 1 столова ложка
  • часник — 1-2 зубчики
  • приправа «Італійські трави» (або ваші улюблені приправи до курки)
  • сіль, перець — за смаком

Як готується курка з брокколі і морквою:

  • Куряче філе миємо, ріжемо кубиками.
  • Готуємо маринад для курки (філе було м’яким і ніжним): змішуємо соєвий соус, бальзамічний оцет, видавлений або дрібно порізаний часник, сушені трави, перець мелений. У цій суміші маринуємо курку 20-30 хвилин.
  • Поки маринується філе, миємо і чистимо моркву натираємо на крупній тертці.
  • Броколі (заздалегідь розморожену) поділяємо на невеликі суцвіття, солимо за смаком.
  • Курку викладаємо на розігріту сковороду (без масла) і тушкуємо під кришкою, періодично помішуючи, 5 хвилин.
  • Додаємо моркву, тушкуємо на середньому вогні ще 3-4 хвилини, потім додаємо брокколі, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо ще на 5-7 хвилин.
  • Вершки змішуємо з сирним або вершковим сиром і вливаємо до курки і овочів, доводимо до кипіння й тушкуємо на невеликому вогні 5-7 хвилин.
  • При подачі можна посипати свіжою зеленню або тертим сиром.
  • Вкуснятінкі також пропонують багато інших аппетитнейших страв з курки:

    Печериці з куркою і сиром

    Котлети з курки

    Курка, фарширована апельсинами

    Курка, запечена в рукаві,

    а також інші рецепти смачних страв з курки і не тільки…

    Приємного апетиту!