20 січня 2016, 1:46

Птиця

Курка, запечена в рукаві

Як приготувати смачну курочку? Дуже просто — запекти її в рукаві! Це нехитре винахід допомагає домогосподаркам творити кулінарні шедеври. За рахунок герметичної упаковки запекающееся м’ясо виходить більш ніжним, майже розсипчастим. Якщо ви хоті нагодувати своїх близьких людей смачним сніданком, обідом чи сніданком, тоді курка, запечена в рукаві те, що вам треба!

Курка, запечена в рукаві, подається в гарячому вигляді, як основну м’ясну страву. Ідеальний гарнір до цього страви: картопляне пюре, відварений рис, макаронні вироби або салат зі свіжих овочів. Також, за бажанням, до такої курочці можна приготувати соуси на основі томатів або сметани. Смачно, просто і недорого!

Інгредієнти на 3-4 порції:

  • Курка (ніжки) — 7 штук
  • Масло рослинне — 150 мл
  • Часник — 1 головка або за смаком
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Сіль — за смаком
  • Паприка сушена і мелена — на смак
  • Перець чилі червоний (гострий) — за смаком
  • Приправа «Італійські трави» — за смаком

Приготування:

  • Беремо 7 курячих ніжок середнього розміру, промиваємо під холодною проточною водою і видаляємо з шкіри дрібні пір’я, які могли залишитися після машиною чищення, виробленої на птахофабриці. Потім сушимо курку паперовими кухонними рушниками і кладемо в глибоку миску.
  • Тепер чистимо від шкірки цибулю і часник. Промиваємо під холодною проточною водою, сушимо паперовими рушниками, кладемо на обробну дошку і подрібнюємо. Цибулю ріжемо півкільцями або кільцями товщиною до 1 сантиметра. Часник дрібно рубаємо або нарізаємо тонкими кільцями.
  • Перекладаємо нарізані овочі в миску з курячими ніжками. Туди ж додаємо рослинне масло, сіль, червоний перець чилі, паприку і приправу «Італійські трави».
  • Чистими руками втираємо всі складові маринаду на куряче м’ясо. Потім затягуємо миску поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо в холодильник мінімум на 12, максимум на 24 години.
  • Протягом цього часу кілька разів перевертаємо курячі ноги з боку на бік для того, щоб маринад не осідав на дно миски, і куряче м’ясо замаринувалося з усіх боків.
  • Через 12 — 24 години включаємо і розігріваємо духовку до 190 градусів.
  • Дістаємо з холодильника миску з маринованими курячими ногами. Потім беремо рукав для запікання і відрізаємо від нього шматочок довжиною в 60 див.
  • Викладаємо на невеликий відрізок противопригарный деко і пов’язуємо один з його кінців спеціальної термостійкої пластикової кліпсою або просто зав’язуємо вузлом (тоді шматок рукава потрібно взяти довше). Заповнюємо вийшов мішечок куркою.
  • Також пов’язуємо його з іншого боку і залишаємо на деку. Перевіряємо температуру духовки, якщо вона розігрілася, відправляємо в неї курячі ноги на 45 — 50 хвилин.
  • Після закінчення цього часу діємо за бажанням: або розрізаємо верхній шар рукави і запікаємо курочку ще 5 — 7 хвилин для того, щоб вона покрилася рум’яною скоринкою, або, якщо ваші домочадці віддають перевагу більш ніжне м’ясо без скоринки, тоді одягаємо на руки кухонні прихватки і дістаємо деко з духовки.
  • Акуратно ставимо його на обробну дошку. Залишаємо на 10 хвилин.
  • Далі дбайливо розрізаємо рукав, перекладаємо вміст на велике плоске блюдо і подаємо запечену курку до столу.
  • Насолоджуйтесь!

    Поради:
    – Набір спецій можна доповнити будь-якими іншими прянощами, які використовують для приготування страв з курки.
    – Замість рослинного масла можна використовувати розтоплене вершкове масло, від нього м’ясо курки буде більш ніжним.
    – Дуже часто сіль замінюють соєвим соусом.
    – Разом з куркою можна запекти такі нарізані овочі, як баклажани, кабачки, помідори, картопля, гриби або гарбуз — тоді ми відразу отримаємо і гарнір.

    Приємного апетиту!

    Завантаження…