24 лютого 2016, 4:05

Другі страви Птах

Курка, запечена з гречкою

Крупа просочується соком м’яса, виходить гречана каша божественного смаку, особливо в поєднанні з хмелі-сунелі, а сирна скоринка, як фольга, зберігає всі корисні та поживні речовини усередині продукту.

Інгредієнти для приготування курки, запеченої з гречкою:

  • курка середніх розмірів
  • 2 склянки гречаної крупи
  • твердий сир
  • сметана
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка приправа хмелі-сунелі
  • сіль
  • рослинна олія

Приготування курки, запеченої з гречкою:

  • Гречану крупу ретельно промити.
  • Цибулю і часник дрібно нарізати.
  • Сир натерти на крупній тертці.
  • Викласти гречку на змащений маслом деко. Зверху посипати цибулею і часником.
  • Курку нарізати шматочками і розкласти зверху, посипати приправою хмелі-сунелі.
  • Промазати курку сметаною, налити 1-1,5 склянки гарячої солоної води і посипати тертим сиром.
  • Поставити деко в духовку на годину.
  • Якщо зверху утворилася золотава скоринка – страва пора діставати з духовки.
  • Приємного апетиту!