14 березня 2016, 11:54

Другі страви

Куряче печеня по-марокканські

Куряче печеня по-марокканські — це традиційне ситне східне блюдо, яке поєднує знайомі смаки в новому незвичайному міксі.

Інгредієнти на 4-6 порцій курячого жаркого:

  • 1 їдальня ложка олії
  • 1 маленька порізана цибулина
  • 2 — 3 подрібнених зубчики часнику
  • 1/2 чайної ложки куркуми
  • 1/4 чайної ложки кориці
  • 3 цілих гвоздики
  • 2 лаврових аркуша
  • 2 склянки курячого бульйону
  • 4 стегенця курчати без шкірки і кісток
  • 400 грам маринованих помідор з соком
  • 1 велика нарізана морква
  • 1 1/2 склянки зеленої квасолі
  • 1 невеликий кабачок, нарізаний невеликими шматочками
  • 450 грамів консервованого турецького гороху
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/3 склянки золотого родзинок

Для кускуса (кускус — блюдо, приготовлене з борошна грубого помелу):

  • 2 склянки курячого бульйону
  • 1 стакан води
  • Кускус (пшенична або ячмінна крупа грубого помолу)

Як приготувати куряче печеня по-марокканські:

  • У жаровні або великому 8-літровому горщику розігрійте олію на середньому вогні 1 — 2 хвилини. Додайте цибулю і часник і обсмажуйте, поки цибуля не стане прозорим, близько 2 хвилин. Вмішайте куркуму, корицю, гвоздику, лавровий лист і варіть суміш 2 — 3 хвилини.
  • Додайте курячий бульйон, курячі стегна і помідори і доведіть спекотне до кипіння. Потім зменшіть вогонь і тушкуйте, накривши кришкою, 25 хвилин.
  • Додайте моркву, зелену квасолю, кабачки, горох, сіль. Готуйте, накривши кришкою, 10 хвилин, періодично помішуючи і ложкою розламуючи курку і помідори на більш дрібні шматочки.
  • Додайте родзинки. Додайте вогонь до середнього і продовжуйте тушкувати, поки овочі не стануть м’якими (приблизно 10 хвилин). Додайте сіль, якщо необхідно.
  • Щоб приготувати кускус, змішайте бульйон і воду в каструлю і доведіть до кипіння. Швидке вмішайте кускус. Зніміть каструлю з вогню і залиште під кришкою на 5 хвилин. Перед подачею додайте кускус до жаркого і подавайте.
  • Приємного апетиту!