21 вересня 2018, 10:14

Птиця

Курячі ніжки — 3 варіанти швидкого, простого і смачної страви!

Сьогодні я хочу запропонувати вам 3 варіанти дуже простої страви. Це запечені в духовці курячі ніжки — прекрасний вибір на той випадок, коли не хочеться сильно заморочуватися на кухні, а в результаті зовсім невеликих зусиль їжа вийде ситної, смачною і естетично привабливою.

1. Лимонні курячі ніжки

Інгредієнти:

Курячі гомілки — 12 шт.
Оливкова олія — 1 ст. л.
Соєвий соус — 1 ст. л.
Цедра і сік одного лимона
Жменя свіжої нарізаної петрушки
Сіль, перець — за однієї неповної чайної ложці

Приготування:

Змішайте в мисочці оливкова олія, соєвий соус, сіль, перець і натріть цією сумішшю курячі гомілки.

Покладіть курку у форму для запікання і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 45-60 хвилин (час залежить від особливостей вашої духовки і ступеня готовності). Змішайте нарізану петрушку, цедру і сік лимона, викладіть на готову гарячу курку і дайте постояти хвилин 5-10.

Дуже цікавий смак свіжості і кислинки надає приправа з лимонного соку, цедри і петрушки!

2. Глазуровані курячі ніжки

Інгредієнти:

Курячі гомілки — 12 шт.
Соус теріякі — 60 мл
Винний оцет — 1 ст. л.
Абрикосовий джем — 120 мл
Коричневий цукор — 1 ст. л.
Кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.
Сіль — 1/4 ч. л.

Приготування:

Приготуйте соус, змішайте для цього соус теріякі, винний оцет, абрикосовий джем, коричневий цукор, кукурудзяний крохмаль, сіль і добре розмішайте віночком. Обмажте курячі гомілки половиною приготованого соусу і помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин (час залежить від особливостей вашої духовки і ступеня готовності). У процесі готування змастіть гомілки соусом хвилин через 30 після закінчення готування.

Не бійтеся, що абрикосовий джем зробить курку надмірно солодким. Якщо джем дуже вже переслащенный, додайте при приготуванні соусу більше винного оцту.

Мені сподобалася солодка нота і приємний смак абрикосів у поєднанні з курячим м’ясом!

3. Дуже ліниві курячі ніжки

І, як бонус, зовсім ледачі курячі ніжки, придумані мною, коли зовсім немає часу займатися готуванням:

  • Включаю духовку, ставлю на поділ 5-6 (духовка без термометра і вже старенька, так що ділення майже стерлися ? ).
  • Курячі ніжки обсыпаю приправою для курки (або обвалюю в ній). Солити не треба!
  • Складаю в судочок, ретельно закриваю його фольгою.
  • Протикаю фольгу ножем для виходу пари.
  • Ставлю в духовку.
  • Займаюся своїми справами до тих пір, поки запах не говорить мені, що страва готова.

Дуже просто і дуже смачно!

Приємного апетиту і красивих фотографій!

Джерело