8 жовтня 2018, 9:21

Перші страви

Курячий суп — топ-5 рецептів дієтичних супчиків

Куряче м’ясо — продукт для дієтичного харчування, незамінний за своїми біохімічними даними, а правильно приготований курячий бульйон — велике задоволення і для дорослих, і для дітей. Його навіть рекомендують хворим, тому що він відновлює сили. А курячий суп люблять практично все: господині за простоту і швидкість приготування, а всі інші — за смак і різноманітність.

От як раз з різноманітністю рецептів курячого супу ми Вас і познайомимо.

1. Курячий суп з фрикадельками

Продукти:

  • Бульйон — 2 л
  • Куряче філе — 200 г
  • Морква — 1 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Жовток — 1 шт.
  • Вершки 20% — 100 мл
  • Гриби — 50 г
  • Спеції за смаком
  • Сіль, перець за смаком
  • Багет — 100 г

Приготування:

1. Для початку поріжте моркву (1 шт) на тонкі часточки.

2. Поставте її варитися в 2 літрах курячого (овочевого) бульйону на середньому вогні. 10 хвилин вистачить, а ми встигнемо зробити наші кнелі.

3. Візьміть кілька шматочків багета/батона і очистіть від кірочок. У вас повинно вийти стільки хліба, щоб помістилося в долоні.

4. В чаші блендера з’єднайте куряче філе (200 г), шматочки хліба, вершки (20%, 100 мл), яйце і жовток, посоліть і поперчіть. Можна додати спеції за вашим бажанням. Якщо у вас слабкий блендер — поріжте попередньо філе і закладайте невеликими порціями всі інгредієнти, подрібнюйте, перекладайте в окрему чашу і повторюйте процес. У мене це зайняло близько хвилини часу. Вийти повинна досить волога і липка маса. Якщо надто густий — додати ще вершків, якщо занадто рідка — хліб або філе.

5. Збільште вогонь на плиті. Використовуючи дві невеликі столові ложки (або великі чайні), зробіть кнелі і відразу відправляйте їх у бульйон. Робиться це зазвичай так: однією ложкою зачерпываете фарш, а другий як би накривається зверху (наче мушля), потім повертаєте верхню ложку так, щоб вона зняла фарш з нижньої. Вийде витягнуте «яйце», його ми і відправляємо відразу в окріп.

6. Поки кнелі будуть варитися, дрібно поріжемо 50 грам грибів.

7. Відправимо їх у бульйон і поваримо ще хвилини 3.

8. Подавати краще за все з рубаною зеленню петрушки або кропу

2. Курячий суп з картоплею

Продукти:

  • Куряча грудка 1 штука
  • Картопля 4 штуки
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Італійські трави за смаком
  • Сіль , перець за смаком
  • Лавровий лист за смаком

Приготування:

1. Підготувати курячу грудку — вимити, обсушити і нарізати на кубики.

2. Очистити цибулю і моркву. Розрізати навпіл і додати в киплячий бульйон. Додати лавровий лист, трохи солі і перцю.

3. Відправити курячі кубики в бульйон. Варити курку протягом 15-20 хвилин до м’якості (не забуваючи при цьому знімати піну, яка утворилася).

4. Дістати цибулю і моркву з бульйону по досягненні ними м’якості. За бажанням, розрізати і додати в бульйон.

5. Очистити картоплю і нарізати кубиками. Додати в бульйон.

6. Додати в суп суміш італійських трав. Трохи посолити.

7. Варити курячий суп до готовності картоплі. За бажанням прикрасити свіжою зеленню.

3. Суп з сочевицею і куркою

Продукти:

  • Куряча грудка (філе) — 600 г
  • Сочевиця — 200 г
  • Помідор — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 150 г
  • Олія оливкова – 10 г
  • Сіль, перець, лавровий лист, орегано (траву можна не брати або взяти будь-яку за смаком).
  • Вода — 2 л

Приготування:

1. Куряче філе порізати дуже дрібно. Відварити до готовності у воді, знімаючи піну.

2. У бульйон з курячими шматочками засипати сочевицю, варити далі до готовності сочевиці.

3. В цей час згасити на оливковій олії дрібно нарізані цибулю і помідор.

4. Покласти готові овочі в каструлю, посолити, поперчити, насипати травички. Тушкувати на маленькому вогні, додати лавровий лист.

Суп виходить густий, ситний, але легкий. Замість сочевиці можна взяти горох або квасоля. Можна з цього супу зробити за допомогою блендера суп-пюре.

4. Курячий суп з консервованою кукурудзою

Продукти:

  • курячий бульйон 800 м ( я роблю нежирний, щоб знизити калорійність)
  • 1 банку консервованої кукурудзи (320 г кукурудзи)
  • 3 яйця ( 130 г)
  • картопля 2 шт.
  • зелень, куркума

Приготування:

1. Все дуже просто: у киплячий бульйон викласти кукурудзу разом з рідиною ( в стандартній банку приблизно 320 м), зменшити вогонь і поварити близько 10 хвилин.

2. Яйця злегка збити виделкою в чашці. Помішуючи суп, акуратно влити яйця, заважати до тих пір, поки вони не рівномірно розподілятися в супі. Загалом-то все.

Щоб супчик був яскравіше, я додаю на кінчику ножа мелену куркуму. Ну а зелень вже в тарілку, якщо любите.

Якщо дієта вам дозволяє, то покладіть в суп, відварне куряче м’ясо — так буде смачніше і калорійніше.

5. Курячий суп з яйцем

Продукти:

  • 5 л води
  • 800 г курячих грудок або філе
  • 1-2 цибулини (100 г)
  • 1-2 морквини (150 г)
  • 4-5 картоплин (250 — 300 м)
  • 2 яйця
  • Свіжа зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля)
  • Сіль, перець — за смаком
  • Оливкова олія — 1 ст. л.

Приготування:

1. Курку порізати на шматочки, залити водою, поставити варити бульйон. Коли вода закипить, зменшити вогонь, щоб вода сильно не вирувало, зняти піну, посолити воду. Залишити курку варитися хвилин на 10.

2. Почистити, порізати кубиками картоплю і додати в бульйон.

3. Поки картопля з куркою вариться, почистити цибулю і моркву, моркву нарізати соломкою або натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати, обсмажити овочі в невеликій кількості оливкової олії і додати овочі в суп, варити ще хвилин 5-10. При необхідності ще посолити і поперчити суп!

4. У мисці збити яйця злегка збити. Зелень порізати, додати в суп. Швидко мішаючи суп ложкою в центрі, тонкою цівкою влити яйця. Суп варити на невеликому вогні ще 5-7 хвилин і прибрати з вогню.

Приємного апетиту!

Джерело

Завантаження…