16 липня 2016, 5:00

Напої

Квас з апельсинових кірок

Апельсинові кірки найчастіше ми викидаємо. А даремно! З них виходить дуже смачний квас. Запам’ятовуйте рецепт, скоро знадобиться!

Інгредієнти для квасу з апельсинових кірок:

  • 3 апельсина середнього розміру
  • 1 їдальня ложка сметани будь-якої жирності
  • 1 склянку цукрового піску
  • 3 л холодної кип’яченої води

Приготування квасу з апельсинових кірок:

  • Дуже щіточкою ретельно апельсини помити, зняти з них шкірку і дрібно порізати або подрібнити в м’ясорубці.
  • Покласти шкірку в трилітрову банку, засипати цукром і залити холодною кип’яченою водою.
  • Додати в банку для закваски ложку сметани і накрити банку марлею.
  • Залишити на два тижні при кімнатній температурі.
  • Через 2 тижні його треба процідити і розлити по пляшках.
  • Зберігати квас в темному прохолодному місці, можна в холодильнику.
  • Приємного апетиту!