13 січня 2016 року, 10:25

Другі страви

Ліниві голубці з червоною капустою

Нестандартний рецепт приготування голубців. Ліниві голубці з червоною капустою мають просто чудовий смак!

Інгредієнти для приготування ледачих голубців:

  • 350 г червонокачанної капусти
  • ½ Ст. червоної сочевиці
  • 1 цибуля
  • 1 морквина
  • Зелень
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. сметани 20%
  • 1 ст. води
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 650 г м’яса

Як готуються ліниві голубці з червоною капустою:

  • Капусту крупно нарізаємо і відварюємо протягом 5-7 хвилин в підкисленою лимонним соком воді.
  • Сочевицю також відварюємо.
  • Нарізаємо цибулю на дрібні кубики, моркву натираємо на крупній тертці і потім обсмажуємо на рослинному маслі.
  • Далі м’ясо і капусту пропускаємо через м’ясорубку, додаємо відварену сочевицю, обсмажені цибулю і моркву, одне яйце, зелень петрушки і кропу, солимо і перчимо за смаком.
  • Потім гарненько перемішуємо фарш.
  • Приступаємо до приготування заливку: змішуємо сметану з томатною пастою, додаємо воду, сіль, мелений перець, цукор по своєму смаку, перемішуємо.
  • Далі ми з фаршу формуємо довгасті котлети, викладаємо їх у форму, в якій будемо запікати, заливаємо заливкою.
  • Форму накриваємо кришкою. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Які ще страви з капустою можна порекомендувати?

    10 кращих рецептів квашеної капусти

    Капустяна запіканка

    Капустяний пиріг

    Щі зі свіжої капусти

    і багато інших смачних страв з різних видів капусти на нашому смачному сайті.

    Приємного апетиту!

    Завантаження…