26 березня 2015, 4:37

Випічка

Мафіни «Ялинка»

Не за горами Новий рік, Різдво… Господині з ніг збилися в пошуках оригінальних рецептів для Новорічного столу. Наш сайт намагається допомогти у пошуках…

На просторах інтернету побачила рецепт мафінів-ялиночок і вирішила поділитися ним з моїми читачами. Дуже святковий десерт!

Інгредієнти для приготування мафінів «Ялинка»:

тісто:

  • 3 склянки борошна
  • 2 склянки води кімнатної температури
  • 1,5-2 склянки цукру
  • 6 столових ложок какао-порошку
  • 4 їдальні ложки рослинного масла
  • 1,5-2 їдальні ложки оцту (не есенції!!!!)
  • 2 чайної ложки без гірки соди
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 пакетик ваніліну

крем:

  • 250 г м’якого вершкового масла
  • 500 г цукрової пудри
  • 5-8 столових ложок молока
  • харчовий барвник зеленого кольору
  • щіпка солі
  • 1 пакетик ваніліну

або такий:

  • 250 г жирних вершків 30%
  • 250 р сметани (крем-фреш)
  • 50 г цукру
  • 1 пакетик згущувача для вершків

ще:

24 ягідки суниці

Приготування мафінів «Ялинки»:

  • Включити духовку розігріватися до 180-200 градусів.
  • Всі сухі продукти для тіста висипати в миску, перемішати і просіяти два рази. Влити оцет, потім масло, щоразу перемішуючи виделкою. Не збивати!
  • Додати воду і перемішати виделкою або ложкою. Не збивати! Недовго! Тісто по консистенції виходить досить рідким.
  • Вилити тісто у формочки для маффінів і випікати в духовці 25-35 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці!
  • Готові кекси остудити.
  • Для крему збити масло до «пухнастості», поступово додаючи цукрову пудру, ванілін, сіль і барвник. Коли маса стане однорідною, не перестаючи збивати, влити молоко, розбавляючи крем до потрібної консистенції.
  • Для другого крему влити в миску вершки, крем-фреш, додати цукор і загусник, добре збити. Трохи крему відкласти в чашку, іншу масу підфарбувати.
  • Ягоди вимити, видалити плодоніжку, обсушити кухонним рушником.
  • На кекс і підстава полуниці нанести трохи крему.
  • Зафіксувати ягоду і відправити в холодильник, щоб вона «приклеїлася».
  • Кондитерський мішок з зубчастою насадкою наповнити зеленим кремом і відсадити невелику зірочку біля основи ягоди.
  • Рухаючись по колу, відсаджуємо зірочки, піднімаючись все вище…
  • Останню зірочку садимо вертикально і трохи витягуємо, щоб вийшла верхівка ялинки.
  • Готові кекси обсипати кольоровими цукровими кульками.
  • Приємних всім миттєвостей і з наступаючими святами!!

    Джерело

    Завантаження…