3 липня 2015, 2:50

Випічка

Макові рогалики

Цей рецепт призначений для любителів випічки з маковими зернятками. Рогалики з маком — це красиве, бюджетне і дуже смачне солодке блюдо.

Інгредієнти для приготування макових рогаликів:

  • Листкове тісто — 1 пачка
  • Мак
  • Цукровий пісок — 6-7 столових ложки
  • Кориця
  • Вершкове масло — 1 столова ложка
  • Яйце — 1 штука

Приготування макових рогаликів:

  • Першим ділом готуємо начинку: мак заливаємо окропом і залишаємо приблизно на одну годину, потім гарненько віджимаємо воду (хто хоче заощадити час, може поставити мак на вогонь і прокип’ятити близько 5 хвилин, потім виконати ту ж процедуру).
  • Додаємо цукор, масло, корицю, перемішуємо.
  • Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 3-4 мм, розрізаємо його на витягнуті трикутники і викладаємо макову начинку.
  • Акуратно згортаємо кожний напівфабрикат, починаючи крутити з широкої сторони.
  • Для того щоб рогалики вийшли рум’яними, змащуємо їх збитим жовтком, а зверху посипаємо ще трохи цукру.
  • Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. «Дозріють» рогалики швидко, 20 хвилин, і можна пити топлене молоко вприкуску з маковими смакотою.
  • Приємного апетиту!