22 вересня 2018, 5:45

Заготовки

Мариновані гриби — дуже простий рецепт для будь-яких грибів

Грибів у нас в цьому році морі. Мій чоловік дуже любить їх збирати, а от якщо б він їх ще й їв, було б непогано. Але так як в нашій великій родині їм їх тільки я і ще одна моя дочка, то мені доводиться моєму чоловікові просто-напросто забороняти збирати гриби.

Але один раз він все-таки не втримався і привіз мені цілий кошик білих грибів і моховиків. Мені нічого не залишалося робити, як тільки їх замаринувати, щоб можна було пригощати потім моїх гостей. Я мариную гриби дуже простим способом, в рецепті немає ніяких особливостей, але мені так подобається.

Так-от, будь ласка:

На 1 кг відварених грибів потрібно:

  • 1 л води
  • 35 г солі
  • 1 столова ложка цукру (можна і без)
  • 1 столова ложка оцтової есенції, 25%
  • 1 пучок кропу, дрібно порубати
  • 8-10 зубчиків часнику, розчавити через чеснокодавку або нарізати тонкими скибочками
  • 4-6 перцю горошку
  • 2 лаврових аркуша

Як приготувати мариновані гриби:

Свіжі гриби (різниці немає — які, головне щоб їстівні), нарізати на шматочки і відварити 8-10 хвилин. Потім злити воду, почекати, поки стече вода добре і тільки після цього зважити.

Воду з оцтом, перцем, сіллю і лавровим листом довести до кипіння. Додати часник, кріп і гриби і довести все ще раз до кипіння.

Потім відразу ж закатати в чисті банки, поставити банки на 5 хвилин догори ногами.

Зберігати в прохолодному, темному місці.

Хочете ще рецепти грибних страв? На вкуснятинках є такі рецепти:

  • Низькокалорійний грибний паштет
  • Грибний суп з телятиною
  • Лазанья з грибами
  • Смажене м’ясо з лисичками
  • Мариновані білі гриби

і багато інших, які Ви зможете знайти тут.

Джерело

Завантаження…