12 вересня 2018 р., 11:19

Заготовки

Мариновані маслюки на зиму: простий рецепт, без стерилізації

Цей рецепт універсальний і не вимагає особливих навичок в кулінарії. З нього можна приготувати не тільки мариновані маслюки на зиму, але також і опеньки, і боровики.

Інгредієнти:

  • 1 кг грибів;
  • 2 склянки води;
  • 50 мл 9%-ного оцту;
  • за 4 штучки чорного перцю, перцю горошком і лаврового листа;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 0,5 столової ложки солі

Як приготувати мариновані маслюки на зиму:

Маслюки заздалегідь моєму, відварюємо.

Занурюємо у підготовлену воду, висипаємо цукор, солимо, ставимо варитися на 10 хвилин.

Після закінчення часу кидаємо лавровий лист, перець, потім вливаємо оцет. Кип’ятимо приблизно 5-7 хвилин, залишаємо.

За допомогою шумівки дістаємо гриби, перекладаємо у підготовлену скляну тару, попередньо вимиту і ошпарену окропом.

Доливаємо розсолом, якщо потрібно, закриваємо кришками щільніше, перевертаємо догори дном і добре закутуємо на добу.

Зберігаємо в темному холодному місці не більше 10 місяців.

Джерело

Завантаження…