3 липня 2015, 7:18

М’ясо

Медальйони з яловичини з полуницею та виноградом

Медальйони з яловичини — класичне блюдо французької кухні, улюблений в багатьох країнах світу. Медальйони виходять дуже м’якими, а соус з винограду надає їм вишуканості. Такий варіант м’ясної страви особливо оцінять чоловіки.

Інгредієнти для приготування медальйонів:

  • 200 г яловичої вирізки
  • 70 г полуниці

Маринад:

  • по 1 чайній ложці соєвого соусу, гірчиці і оливкової олії
  • по дрібці солі і спецій
  • часник, базилік, цедра лимона

Соус:

  • 50 г винограду
  • по 1 чайній ложці соєвого соусу і меду
  • свіжий базилік
  • сіль, спеції, крохмаль

Як приготувати медальйони з яловичини:

  • Приготувати маринад: змішати олію, соєвий соус і гірчицю, додавши за смаком часник, базилік рубаний, цедру лимона, сіль і спеції, добре перемішати.
  • Медальйони злегка відбити, замаринувати, запекти до готовності в духовці при 180° С.
  • Викласти на блюдо, перекладаючи полуницею, полити соусом.
  • Приготування соусу: Виноград обсмажити в меді, додати соєвий соус, свіжий базилік, сіль, спеції, трохи крохмалю, поварити, поки суміш не почне густіти.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…