17 серпня 2016, 2:47

Другі страви

Морські гребінці з соусом з спаржі

Соус з спаржі чудово підкреслює смак і текстуру гребінців. В гребінцях багато вологи, а значить, вам потрібно буде гарненько розжарити сковороду. Коли гребінці зарум’яняться, вони трохи стискатимуться, і їх буде легше відокремити від сковороди.

Вам знадобиться 3 морських гребінця на людину для легкої вечері або закуски і 6 гребінців для головного блюда. До багатьох морських гребінців зовні прикріплені жорсткі шматочки м’яса. Просто розділіть їх або збережіть для бульйону.

Соус з спаржі – прекрасна можливість використовувати стебла, особливо якщо ви вже відокремили кінчики для якогось іншого рецепта. Незважаючи на те, що соус виглядає незвично, насправді це всього лише спаржа варена, подрібнена потім у блендері з бульйоном. Залишки можна використовувати як соус для пасти.

Інгредієнти на 2 порції морських гребінців:

  • 6 морських гребінців *
  • Сіль
  • 450 грам спаржі
  • 1/2 склянки теплого курячого бульйону
  • 2-3 столових ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки ріпакової або виноградного масла

* Морські гребінці — великі гребінці, шириною близько 3 см, на відміну від гребінців, що водяться в затоках – вони приблизно 1,5 см шириною. Пошукайте гребінці в сухий упаковці, так як вони не обробляють хімікатами, щоб зберегти їх свіжість, хімічні речовини не надто шкідливі, але вони змінюють текстуру гребінців і їх стає складніше правильно приготувати.

Як приготувати морські гребінці з соусом з спаржі:

  • Гарненько посоліть гребінці і відкладіть в сторону при кімнатній температурі, поки ви готуєте соус з спаржі.
  • Використовуйте картофелечистку щоб зняти зовнішній шар від спаржі, залишивши приблизно 1/4 товщини стебла. Ця частина більш волокниста і не буде ламатися в блендері. Наріжте на 4-сантиметрові частини. Спаржу відваріть в каструлі з підсоленою водою протягом 5-8 хвилин. Це більше, ніж зазвичай потрібно для приготування спаржі, але нам потрібно, щоб стебла потім добре измельчились.
  • Вийміть спаржу з каструлі. Якщо ви хочете зберегти її яскравий зелений колір, облийте її крижаною водою. Помістіть стебла в кухонний комбайн або блендер. Додайте половину курячого бульйону і подрібніть до однорідної маси. (Якщо ви хочете гладенької текстури, ви можете пропустити пюре через дрібне сито або кухонні млинок).
  • Влийте соус в невелику каструлю і додайте вершкове масло. Розігрівайте на дуже повільному вогні, поки масло не розтане, але не дозволяйте закипіти. Соус повинен бути теплим, а не гарячим. Якщо соус надто густий, можна додати курячий бульйон. Додайте сіль за смаком.
  • Витріть гребінці насухо паперовим рушником. Нагрійте сковороду на сильному вогні. Додайте ріпакова або виноградне масло і розігрійте 2 хвилини. Сковорода повинна бути дуже гарячою. Якщо почне підніматися дим, зніміть сковороду з вогню. Покладіть в гребінці в каструлю на достатній відстані один від одного. Можливо, вам доведеться готувати в декілька заходів.
  • Якщо гребінці товщі, ніж 2,5 см, зменшіть високу температуру до середньо-високої. Більшість морських гребінців близько 2,5 див. Залиште їх, не рухати, принаймні 3-4 хвилини. Слідкуйте за ними. Ви побачите, як скоринка починає формуватися на зовнішньому краю гребінця, і м’ясо зверху почне біліти. Гарний час, щоб перевірити гребінець, настане, коли ви побачите золотисто-коричневого кольору кільце по його краю. Спробуйте підняти гребінець щипцями, якщо він легко відокремлюється від сковороди, перевірте його — ви повинні побачити глибоке поджаристо-золотисте поглиблення. Якщо ні, покладіть гребінець назад і продовжуйте обсмажувати.
  • Коли гребінці добре зарум’яняться з одного боку, переверніть їх і готуйте на сильному вогні протягом 1 хвилини (плюс-мінус). Потім вимкніть вогонь. Залишкового тепла буде достатньо, щоб продовжувати готувати гребінці протягом декількох хвилин. Нехай гребінці готуються ще як мінімум хвилину або більше, якщо ви любите добре просмажені. Налийте трохи соусу на середину тарілки, зверху викладіть гребінці більш обсмаженої стороною вгору.
  • Подавайте морські гребінці з соусом з спаржі відразу ж. Прикрасьте дрібкою рубаною петрушки, і, якщо хочете, часточкою лимона.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…