13 жовтня 2018, 12:56

Випічка

Мої паніні — Panini

У мене знову зібралися в холодильнику залишки від пшеничного закваски, а мені на вечерю потрібні були якісь небудь булочки, і я зважилася на експеримент. В голові у мене було взагалі-то щось інше, але коли я вилила тісто після расстойки на стіл, воно було таке м’яке, приємне і все в міхурах, коротше майже таке як на чіабати, та я вирішила мої плани поміняти і зробила ось такі паніні, дуже схожі на міні чіабати, тільки часу трохи менше. Результатом я залишилася задоволена і мої домашні їли ці булочки як ніколи.

Інгредієнти на 12-14 булочок:

  • 300 г пшеничного закваски з холодильника, 100% вологості
  • 380 г води
  • 1 гарну їдальню ложку темної патоки або меду
  • 10 г свіжих дріжджів або 3 г сухих
  • 1 ч. л. ячмінного солоду
  • 15 г солі
  • 600 г пшеничного борошна хлібної (у Німеччині тип 550)
  • 15 г смальцю або вершкового масла, м’якого

Як приготувати паніні:

Закваску, воду, патоку і дріжджі дати в миску і добре перемішати.

Солод і сіль змішати з борошном. Смалець або масло пальцями втерти в борошно, додати до першої суміші і замісити дуже м’яке тісто, час замісу комбайном приблизно 10-12 хвилин або руками хвилин 20.

Покладіть тісто в змащену олією миску, накрийте і поставити на 1,5 години щоб підійшло. При цьому через 45 хвилин тісто один раз скласти.

Перекласти тісто на злегка посипану борошном робочу поверхню, не місити, верх тіста посипати теж борошном і обережно розтягнути його в прямокутник. (Працюємо з тестом так само, як і з тестом для чіабати, тільки ріжемо його на більше частин).

Розрізати тісто з допомогою шпателя приблизно на 14 частин і покласти їх у посипаній борошном «Диван» (так як ви бачите на фотографії), поверхня булочок посипати борошном. Булочки накрити і поставити, щоб підійшло приблизно на 1-1,5 години.

Вчасно прогріти духовку на 250 ° C, якщо у Вас є камінь для хліба, то разом з ним. Підготувати все для пари.

Підійшли булочки перекласти на гарячий камінь і піч з парою 10 хвилин. Потім випустити пар з духовки, зменшити температуру до 200 ° С і випікати булочки ще 10 хвилин.

Готові булочки остудити на решітці.

Джерело