30 травня 2015, 6:10

Перші страви

М’ясна або рибна солянка

Мені раніше здавалося, що приготування солянки — дуже складний і трудомісткий процес. Але, на щастя, я помилялася, ця задача по плечу навіть молодої господині. М’ясна або рибна солянка в приготуванні відрізняється тільки тим, на якому бульйоні Ви її варіть.

Інгредієнти для приготування солянки:

  • бульйон м’ясний або рибний — 2,5 л
  • м’ясо або риба — кількість за бажанням
  • солоні (не мариновані) огірки — 300 г
  • ріпчаста цибуля — 300 г
  • каперси — 120 г
  • перець горошком — 5-7 штук
  • томатна паста — за смаком
  • вершкове масло або маргарин — для смаження
  • сіль — за смаком
  • сметана
  • лимон
  • лавровий лист

Як готується м’ясна або рибна солянка:

  • Якщо буде готується м’ясна солянка, то розрізати м’ясо на великі шматки і зварити у солоній воді.
  • Якщо буде рибна солянка, то рибу очистити від луски, випатрати, вимити, порізати великими шматками і відварити в солоній воді.
  • З огірків зчистити шкірку, розрізати вздовж на 2 частини, видалити великі насіння і нарізати соломкою.
  • Налити в невелику каструльку трохи води, довести до кипіння і проварити огірки до м’якості.
  • Цибулю очистити, нарізати дрібними шматочками і підсмажити на вершковому маслі або маргарині до золотистого кольору.
  • Додати томатну пасту і посмажити ще 3-4 хвилини.
  • М’ясо або рибу вийняти з бульйону, порізати на шматочки і знову відправити в бульйон.
  • Додати туди ж цибулю і каперси. Присмачити все спеціями.
  • Варити 5-10 хвилин.
  • Подавати м’ясну або рибну солянку зі сметаною і скибочкою лимона. При бажанні додайте оливки або маслини без кісточок.
  • На сайті багато різних супів і солянок, в тому числі. Перерахуємо лише деякі рецепти:

    Солянка м’ясна збірна

    11 рецептів солянок

    Французький цибульний суп

    Оригінальний суп — 2 рецепта

    12 зимових супів зі всього світу

    Приємного апетиту!