13 березня 2016, 11:32

Другі страви

М’ясні гнізда

Бувають часи, коли зовсім не хочеться довго возитися на кухні. Ось у такі моменти мені на допомогу приходить заморожений фарш.

В морозилці завжди лежить кілька пакетиків свіжого фаршу. Це може бути фарш з будь-яких видів м’яса або птиці. Залишиться розморозити і приготувати. З фаршу можна приготувати від складного до простого страви. Зараз я вам розповім кілька варіацій його використання.

Час приготування: 30 хвилин

Вам буде потрібно на 4-6 порцій м’ясних гнізд:

  • Фарш 0,5 кг
  • Гриби 0,5 ст.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Помідор свіжий 1 шт.
  • Сир твердих сортів 200 р.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Спеції 0,5 ч. л
  • Зелень 1 ст. л
  • Олія оливкова 1 ч. л

Приготування м’ясних гнізд:

Етап 1.

З фаршу ми зробимо свого роду «гнізда», а ніж фарширувати, ви завжди зможете придумати. У мене є кілька улюблених варіантів, ними з вами поділюся.

Етап 2.

Перший крок однаковий для будь-якого виконання.

Беремо форму для запікання в духовій шафі і ліпимо з фаршу гніздечка. Це може бути просто піддон, сковорода, форма для випічки кексів…

Дуже зручно робити саме в формочках для кексів. Змастіть форми. Спочатку робите великий кулька. Кладете його на форму і пальчиками робите в кульці поглиблення. Форма повинна нагадувати пташине гніздо.

Етап 3.

Далі займаємося грибами. Тут два варіанти виконання. Я люблю начиняти гнізда або свіжими печерицями з цибулею, або малосольними рижиками з зеленню і яєчно-сирної заливкою.

Про печерицях:

Печериці ретельно обробіть і наріжте тонкими скибочками. Пасеруємо в сковороді до готовності з ріпчастою цибулею півкільцями. Складаємо в «гніздечка» з фаршу.

Про рижиках:

Рижики — самий лінивий варіант. Беру малосольні рижики. Промиваю їх проточною водою і закладаю в гніздечко зі свіжою зеленню, при бажанні можна додати пасеровану цибулю. Можна і спасерувати гриби по варіанту печериць. Як ваша душа забажає.

Етап 4.

Далі йде суцільна імпровізація.
Варіант з печерицями.
Помідор ріжемо кругляком. Кладемо на фаршироване «гніздо».
Твердий сир тремо на крупну тертку. Можна додати трохи бринзи замість солі. Сметану змішаємо з гірчицею. Або використовуємо домашній майонез. Якщо ви вживаєте магазинний майонез, то підійде і він. Або трохи оливкової олії з прованськими травами. Можна додати зубчики часничку, на любителя. Тут у кожного свій вибір. Робимо з бажаного сирну суміш. Перемішуємо з сиром те, що ви задумали. Виходить щось на зразок пасти. Якої і покриваємо помідор поверх фаршу з начинкою.

Етап 5.

Варіант з рижиками…
Беремо куряче яйце, сир — на дрібній тертці (якщо це буде пармезан, то чудово). Збиваємо яєчно-сирну суміш. Солимо і перчимо за смаком. Спеції вітаються.

Етап 6.

Заливаємо гриби у «гніздечку».

Етап 7.

Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів до готовності. Не більше 15-ти хвилин.

На фото — варіант з рижиками.

P. S: Всі люди рано чи пізно приходять до здорового харчування. Тому варіант запікання котлет — це набагато смачніше і корисніше, ніж смаження на плиті.

Приємного апетиту!

Завантаження…