17 жовтня 2018, 10:52

Другі страви М’ясо

М’ясний рулет з білими грибами

Невичерпні запаси лісових грибів в морозилці все не дають мені спокою. І я періодично влаштовую грибні дні. В один з таких днів я приготувала ось цей м’ясний рулет з білими грибами. Соковитий змішаний фарш плюс ароматна грибна начинка — і в підсумку дуже смачне блюдо, яке хоч на обідній, хоч на святковий стіл можна ставити.

Лісові гриби у складі начинки можна розбавити навпіл печерицями. Якщо приготувати начинку тільки з печериць, аромату буде менше, але все одно вийде дуже смачно.

Інгредієнти на 6 порцій:

Для фаршу:

  • змішаний фарш 1 кілограм
  • яйця 1 шт.
  • зерниста гірчиця 1 ст. л.
  • панірувальні сухарі 4 ст. л.
  • холодна вода 100 мл
  • сухий часник 1/2 ч. л.
  • сіль і перець за смаком

Для начинки:

  • лісові гриби 350 грам
  • цибулина середня 1 шт.
  • часник 3 зубчики
  • кілька гілочок петрушки 15 грам
  • панірувальні сухарі 2 ст. л.
  • сіль за смаком

Як приготувати м’ясний рулет з білими грибами:

Гриби розморожуємо рідину зливаємо, гриби трохи віджимаємо. Цибулю і часник дрібно рубаємо.

У сковороді на середньо-сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.

Додаємо гриби і часник і смажимо, помішуючи, до готовності, ще близько 5-7 хвилин.

Перекладаємо на обробну дошку і даємо трохи охолонути, близько 5 хвилин. Потім дрібно рубаємо.

Перекладаємо в миску, додаємо нарізану петрушку, сухарі, сіль і перець. Перемішуємо.

Фарш змішуємо з яйцем, сухарями, водою, гірчицею і сухим часником. Додаємо сіль за смаком і вимішуємо.

Фарш викладаємо у формі прямокутника на подвійний аркуш фольги. Поверх фаршу кладемо начинку.

Згортаємо, починаючи з тієї сторони, до якої ближче начинка. Загортаємо у фольгу і закручуємо краю, щоб вийшов циліндр.

Перекладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, приблизно 35-40 хвилин.

В кінці хвилин на 5 збільшуємо нагрів духовки до максимуму, знімаємо фольгу з рулету і даємо йому зарум’янитися. Або колеруем рулет на сильно розігрітій сковороді.

Даємо полежати 10 хвилин, потім нарізаємо і подаємо.

Приємного апетиту!

Джерело

Завантаження…