2 вересня 2018, 4:47

Випічка

Найсмачніший маннік на кефірі — 4 кращих рецепта

З рецептами лепешняку сьогодні знайоме безліч господинь. Їх передають через покоління, а секрети приготування поповнюють скарбничку рецептів від наших бабусь і мам. Настільки широке визнання пояснюють простотою складу і элементарностью приготування. Манник на кефірі є самим поширеним десертом у багатьох сім’ях.

Манник на кефірі

Основи приготування смачного лепешняку на кефірі

Отже, готується манник з манки, яка являє собою дрібно перемелену пшеницю. Оскільки це не мука, страва виходить більш корисним і ситним. Кефір тут застосовується в якості інгредієнта для створення пишноти. Для аналогічного ефекту використовують соду або розпушувач.

До початку приготування манку вимочують в кефірі і залишають на ніч в холоді під кришкою. Кефір підійде і вчорашній – головне, щоб не був занадто кислим. Якщо з’явилося бажання здивувати близьких, маннік на кефірі можна доповнити фруктами або питним йогуртом.

Багато часу на приготування манник не зажадає, як і особливого кулінарного вміння. Добавками можуть послужити ягоди або фрукти, а додати аромат пирога можна кардамоном, ваніліном, корицею.

Якщо рецептурою передбачено яйця, їх варто попередньо збити з цукровим піском і потім відправити до тесту.

Дивовижні рецепти лепешняку на кефірі

1. Полуничний маннік на кефірі

Інгредієнти:

  • 250 г полуниці,
  • 2 яйця,
  • 100 г масла (вершкового),
  • ½ Ч. л. солі,
  • 1 ч. л. розпушувача,
  • по 200 г борошна, манної крупи, кефіру і цукру.

Процес приготування:

Манна крупа заливається кефіром, щоб вона настоялася приблизно годину. В пишну стійку пінку збивають білки, а яєчні жовтки окремо розтираються з цукром і вершковим маслом. Всі суміші змішують в одну, туди висипають борошно з розпушувачем. Половину об’єму тіста укладають у форму, на неї кладуть ягоди і зверху заливають рештою тіста.

Форму з манником відправляють у підігріту духовку при 1800С і залишають приблизно на тридцять хвилин. Далі температура збільшується до 200 градусів, і печуть ще десять хвилин. Готову страву можна зверху присипати пудрою.

Щоб прочитати інший рецепт, перейдіть на наступну сторінку, натиснувши її номер нижче рекламного блоку.

Сторінки: 1 2 3 4