9 листопада 2018, 10:12

Випічка Та Десерти

Найвишуканіший пиріг в світі! Реально відривний яблучний пиріг «Королева Десертів»

Відривний яблучний пиріг виходить дуже ароматний, красивий, ніжний і смачний. А також обов’язково порадує рідних і близьких!

Інгредієнти:

Тісто:
Молоко — 150 мл
Дріжджі швидкорозчинні — 1,5 ч. л.
Яйце — 1 шт.
Сметана — 1 ст. л.
Цукор — 1,5 ст. л.
Сіль — 1/2 ч. л.
Масло вершкове — 50 гр.
Борошно — 370 гр.

Начинка:
Яблука — 3 шт. (невеликі)
Цукор тростинний — 40 гр.
Кориця — ½ ч. л.
Рослинна олія — для змащування форми

Приготування:

1. У теплому молоці розвести дріжджі. Додати цукор, сіль, сметану, яйце і розтоплене вершкове масло. Добре перемішати. Просіяти борошно.
Замісити тісто, накрити рушником і поставити в тепле місце для підйому, хвилин на 25-30.

2. Тим часом тростинний цукор змішати з корицею. Яблука помити, видалити серцевину і порізати на дольки. Кожну часточку обваляти в тростинному цукрі з корицею.

3. Через 25-30 хвилин тісто має збільшитися в об’ємі.
Розкачати тісто товщиною приблизно 0,7 див. Вирізати кружки. На кожен кружечок покласти часточку яблука. Защипати кожну часточку яблука в гурток тесту і розкласти у формі для випічки (у мене форма 26 см, по великому колу я розкладала цілі часточки яблук, а в серединці по половинці), застеленому папером для випічки і змащену рослинним маслом. Посипати тростинним цукром з корицею (якщо залишиться).

4. Залишити хвилин на 15 в теплому місці, щоб часточки трохи «підійшли». Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 гр., 20-25 хвилин, до рум’яності.

Готовий пиріг вийняти з духовки, за бажанням посипати цукровою пудрою і можна подавати до столу. Шматочки пирога легко відокремлюються один від одного.

Приємного апетиту!

Джерело