8 серпня 2015, 5:42

Кулінарні секрети

Навіщо обсмажувати спеції

Навіщо обсмажувати спеції — питання дуже цікаве. Ми всі звикли використовувати мелені спеції, які смажити, звичайно ж, не потрібно. Однак, якщо піти по іншому шляху…

Використовуючи спеції і прянощі, ми не тільки поліпшуємо смак страв, але і допомагаємо своєму організму перетравлювати їжу! Зазвичай ми приправляємо їжу різноманітними запашними травами і спеціями у вигляді порошку. Але якщо спробувати готувати страви інакше, ви більше не захочете повертатися до звичного методу…

Знайомий шеф-кухар порадив мені використовувати в домашній кулінарії тільки цілісні спеції. Вони у багато разів пахучіше порошкових, довго зберігаються, а ще — це джерело цінних мікроелементів! Я досі дякую за цю пораду.

Щоб спеції були особливо ароматними, можна скористатися хитрим прийомом. Результат Вам гарантовано сподобається!

Спробуйте обсмажити шматочки цілих спецій в невеликій кількості рослинного масла перед тим як класти їх в основне страви. Масло можна використовувати будь, дуже смачно виходить з кунжутним і гірчичним, лляною олією, але і оливкова підійде.

Завдяки цьому трюку спеції розкриють свій смак і аромат повніше, а страва вийде пікантним! Імбир, чорний запашний перець, кардамон, кмин, коріандр — обсмажувати можна все.

Якщо Ви віддаєте перевагу готувати без масла, можна обсмажувати спеції просто так, на сковороді з відповідним покриттям або в каструлі з товстим дном.

Обсмажте цілі приправи на невеликому вогні протягом 2 хвилин, поки вони не почнуть характерно потріскувати. Після цього зітреш їх в ступці і сміливо додайте в блюдо!

Запах і смак обсмажених спецій Вас приведе в захват… Обов’язково спробуйте цей спосіб, він зробить маленьку революцію у Вас на кухні!

Завантаження…