24 серпня 2015, 6:22

М’ясо

Незвичайний шашлик з ківі в мультиварці

Шашлик з ківі в мультиварці незвичайний і своїм ківі-цибульним маринадом і способом приготування.

Звичайно, всім нам більше до душі шашлик на природі. Аромат смаженого м’яса, що ми асоціюємо з довгоочікуваними безтурботними вихідними. Але що робити, якщо прийшов «шашличний сезон», а погода не відповідає? Або Вам просто захотілося приготувати на вечерю шашличок? Мабуть, ми знаємо вихід з подібних ситуацій!

Багато хто з нас придбали дуже корисну на кухні річ — мультиварку. І хоча ми часто використовуємо її для приготування різних страв, ми не замислювалися, що з її допомогою можна приготувати відмінний шашлик, нічим не гірше традиційного, приготованого на багатті.

Інгредієнти для приготування шашлику:

  • 1 кг телятини або іншого м’яса
  • 3-4 цибулини
  • 2 ківі
  • 2 болгарських перця
  • коріандр
  • чорний перець, сіль

Для маринаду: очистити від шкірки ківі і половину цибулі, блендером або в м’ясорубці їх подрібнити, перемішати, залишився цибулю нарізати кільцями, болгарський перець – поздовжніми смужками або кільцями.

Спосіб приготування шашлику:

  • Спочатку промийте м’ясо, обсушіть його і наріжте невеликими шматочками по 4-6 див.
  • Потім натріть кожен шматочок спеціями (коріандром, перцем і сіллю).
  • Після цього м’ясо треба покласти в ківі-цибулевий маринад, додати цибульні кільця, перець і все добре перемішати.
  • Накрийте ємність з продуктами плоскою тарілкою. На неї потрібно поставити якийсь вантаж – наприклад, банку з водою.
  • Залиште шашлик на 2-4 години маринуватися, бажано при кімнатній температурі.
  • Покладіть замариновавшееся м’ясо в каструлю, зверху кільця цибулі і перець. Після цього полийте маринадом.
  • Увімкніть режим для випічки і готуйте шашлик протягом 40-60 хв, в залежності від розмірів шматочків м’яса і можливостей вашого приладу.
  • Після приготування в мультиварці вийшло соковите томлене м’ясо, при бажанні, можна зарумянить в добре розігрітій духовці до золотистої скоринки.

    Перед подачею на стіл блюдо можна прикрасити свіжою рубаною зеленню! Тепер ні погода за вікном, ні інші обставини, не зможуть перешкодити вам насолодитися смачним шашличком прямо у себе вдома!

    Приємного апетиту!

    Завантаження…