24 січня 2017, 7:00

Випічка

Ніжне тістечко, що тане в роті

Тістечко відрізняється неповторним, ніжним смаком і буквально тане в роті. Дуже ніжна структура бісквіта, дозволяє використовувати його для приготування тортів з різною просоченням і всілякими кремами.

Інгредієнти для приготування ніжного тістечка, тане в роті:

Для бісквіта:

  • яйце — 3 штуки
  • цукровий пісок — 150 г
  • рафінована олія — 100 мл
  • молоко — 125 мл
  • розпушувач — 0,5 столової ложки
  • ванільний цукор — 1 столова ложка
  • борошно — 250 г

Для соусу:

  • молоко — 125 мл
  • какао-порошок — 1 столова ложка
  • цукровий пісок — 50 г
  • шоколад — 50 г

Додатково:

  • кокосова стружка

Приготування ніжного тістечка, тане в роті:

  • Готуємо бісквіт. Яйця, цукровий пісок і ванільний цукор покласти в миску збивати на високій швидкості міксера протягом 3-х хвилин
  • Додати молок, збивати на високій швидкості міксера протягом 3-х хвилин.
  • Додати молоко, рослинне масло, розпушувач, борошно перемішати міксером до однорідності.
  • Вилити у форму 19 х 19 х см, застелений промасленим папером.
  • Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо півгодини, дати трохи охолонути.
  • Перевернути, зняти папір.
  • Готуємо соус. Молоко, цукор, какао і шоколад скласти в маленьку каструльку, довести до кипіння.
  • Остудити до кімнатної температури (соус д. б. рідкий). Остиглий бісквіт розрізати на 16 кубиків. Краї обрізати тонко.
  • Вмочуємо 4 сторони в соус. Кожну сторону тримайте за 15 секунд або довше, якщо хочете, щоб краще просочилися.
  • Трохи дайте стекти і умочіть з чотирьох сторін в кокосову стружку.
  • Поставте на дно, а верхівку злегка змастіть соусом і присипте стружкою.
  • І так всі тістечка! Їсти можна відразу!
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…