5 листопада 2016 року, 10:07

Випічка

Ніжний торт на кефірі

Ніжний торт на кефірі — дуже простий і смачний настільки, що можна пальчики відкусити.

Інгредієнти для приготування ніжного торта на кефірі:

Тісто:

  • 3 яйця
  • 1 стакан кефіру
  • 1 склянку цукрового піску
  • 0.5 чайної ложки соди
  • 2 склянки борошна
  • 1 чайна ложка какао-порошку

Крем:

  • 500 г сметани
  • 100 р цукрового піску

Як приготувати ніжний торт на кефірі:

  • Всі інгредієнти для тіста добре збити (соду погасити). Тісто має вийти як густа сметана.
  • Тісто розділити на 2 рівні частини, в одну додати 1 чайну ложку какао-порошку.
  • Спекти 2 коржі. Готовність перевіряти сухою дерев’яною паличкою.
  • Остудити і розрізати гострим ножем на 2 частини.
  • Зробити крем збити сметану з цукром.
  • Коржі змастити кремом (за бажанням можна додати горішки, цукати).
  • Зверху присипати какао або натертим шоколадом або раскрошенными горіхами.
  • Дати настоятися 3 години.
  • Приємного чаювання!