24 вересня 2018, 4:20

Заготовки Закуски

Огірки з баклажанів на зиму

Дуже ароматна закуска і дуже незвичайний салат — огірки з баклажанів на зиму. Вдале поєднання свіжих огірочків, соковитих томатів і м’ясистих баклажанів відмінно різноманітить будь-яке, саме буденна страва.

В заготовках радимо використовувати рафіновану соняшникову олію, так як з нерафінованою існує ризик отримати в закусці непотрібну гіркоту. Оцет необхідний 9%-ї.

В результаті у вас вийде близько 3 л ароматною закуски. Закривати її можна як звичайними кришками за допомогою машинки, так і гвинтовими. У будь-якому випадку заготівля відмінно зберігається при кімнатній температурі.

Інгредієнти:

  • Баклажани 1,3 кг
  • Помідори 1,3 кг
  • Огірки 1 кг
  • Болгарський перець 700 г
  • Цибуля 300 г
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор 90 г
  • Соняшникова олія 200 мл
  • Оцет 70 мл

Як приготувати огірки з баклажанів на зиму:

  • Баклажани наріжте великими кубиками, покладіть в миску, посоліть, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Сік, що виділився, злити, баклажани промийте, злегка відіжміть.
  • Для отримання пюре з помідорів пропустіть їх через м’ясорубку або натріть на тертці. Перелийте пюре в каструлю, поставте на середній вогонь.
  • Наріжте невеликими скибочками промиті огірки та перець. Цибулю наріжте півкільцями.
  • В тільки що закипевшее томатне пюре додайте цибулю, перемішайте, а через 5 хвилин додайте інші овочі (огірки, баклажани, болгарський перець). Ретельно перемішайте, доведіть до кипіння, потім тушкуйте під кришкою протягом 20 хвилин при частому помішуванні.
  • Через 20 хвилин додати сіль, цукор, влийте оцет і олію. Перемішайте, знову доведіть до кипіння, варіть на середньому вогні ще 5 хвилин.
  • Під час варіння салату стерилізуйте банки і кришки.
  • Заповніть стерилізовані банки салатом, загорніть, переверніть. Укутайте до повного охолодження.
  • Взимку така баночка як знахідка! Закрити овочевий салат на зиму — вірний спосіб пустити в справу овочі-переростки або надлишки врожаю. Не дайте загубитися рецептом у надрах Інтернету, поділіться ним з друзями!

    Джерело