6 грудня 2016, 3:50

Сніданок

Омлет Пуляр

Омлет Пуляр відомий з кінця 19 століття, коли француженка Аннет Пуляр готувала його у своїй готелі для гостей і постояльців. Заклад існує донині, а блюдо стало настільки популярним, що відомо далеко за межами Франції. Готується омлет настільки просто і швидко, а виглядає настільки ефектно, що неправильно було б не спробувати.

Інгредієнти для приготування омлету Пуляр:

  • Яйця – 3-4 штучки
  • Молоко – 30 грам
  • Сіль – щіпка

Як приготувати омлет Пуляр:

Білки відокремте від жовтків. І поки білки просто влийте в миску, не збиваючи їх. Жовтки збийте в іншій ємності з молоком і сіллю. Поставте сковорідку на спокійний вогонь. Взагалі, сковороду нічим змащувати не потрібно, але я, щоб перестрахуватися, зовсім трохи змастила її маслом. Але зовсім трохи. Вилийте жовтки яка розігрілась на поверхню і рівномірно розподіліть по сковороді.

Відразу ж почніть збивати білки до утворення стійкої піни. Коли жовтки схопляться, то викладіть зверху лопаткою збиті білки. Зробіть вогонь мінімальним і смажте 7-10 хвилин. Не накривайте кришкою.

Потім зніміть омлет зі сковороди, розріжте навпіл і покладіть білком всередину. Виходить дуже смачно, цікаво і красиво.

У кожному будинку завжди знайдеться хоч одне яйце, а це вже щось! На нашому сайті Ви зможете знайти рецепти приготування смачних страв, в яких яйця відіграють важливу роль:

Яйця-кокот в окрайці

Яйця, фаршировані печінкою тріски

Яйця пашот в целофановому пакетику

Омлет зі шпинатом, окостом і цибулею

Приємного апетиту!

Завантаження…