5 березня 2016, 7:54

Випічка

Оригінальні пироги — 4 простих рецепта

Дуже оригінальні пироги, прості і ефектні зовні, підійдуть і для святкового столу, і для повсякденного обіду або вечері.

1. Пиріг-перевертиш з картоплею і цибулею

Готується пиріг-перевертиш без яєць, а робимо тісто на кефірі. Для начинки в рецепті використовується картопля, лук і сир, але якщо хочете, можете її урізноманітнити. Дуже смачний пиріг виходить, якщо додати в нього трохи фаршу, або м’яса. До речі, цибулю можна використовувати зелений у літній час – так пиріг виходить ще смачніше.

Інгредієнти для приготування пирога-перевертыша:

Для тіста:

  • Кефір – 1 стакан
  • Борошно 1 склянка
  • Сода – 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Картопля – 8-10 невеликих картоплин
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика головка
  • Сир – 150 г
  • Кетчуп – 100 г (можна замінити свіжими або консервованими помідорами)

Приготування пирога-перевертыша з картоплею і цибулею:

Готуємо тісто: Висипаємо борошно в глибоку посуд. Виливаємо в борошно кефір. Додаємо соду і ретельно розмішуємо масу віночком. У результаті повинно вийти тісто трохи густіше, ніж сметана. Поки його залишимо.

Готуємо начинку:

  • Очищаємо від шкірки картоплю миємо й ріжемо на невеликі кружечки.
  • Беремо глибоку форму, застеляємо її пергаментним папером, яку змащуємо маслом.
  • Викладаємо у форму картоплю.
  • Лук очищаємо і ріжемо півкільцями. Викладаємо цибулю на картоплю.
  • На цибулю виливаємо кетчуп. Якщо замість кетчупу ви берете свіжі помідори, то потрібно порізати їх на кружальця і викласти поверх лука.
  • Засипаємо все це натертим на терці сиром. І заливаємо нашим тестом, рівномірно розподіляючи його по поверхні.
  • Відправляємо наш пиріг в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо до готовності.
  • Готовий картопляний пиріг опрокидываем на плоску поверхню (або плоску тарілку, або обробну дошку) і залишаємо його на деякий час, щоб він охолов.
  • Потім акуратно видаляємо з поверхні пирога пергаментний папір і тепер можна порізати наш пиріг-перевертиш на шматочки і подавати до столу.
  • 2. Пиріг з родзинками, горіхами, курагою і яблуками

    Якщо ви хочете побалувати своїх рідних чимось вже зовсім незвичайним, то пропоную вашій увазі цей смачний пиріг з яблуками, родзинками, горіхами і курагою та горіхами. Я впевнена, що це незвичайне, ніжне блюдо припаде Вам і Вашим рідним за смаком.

    Інгредієнти для приготування пирога:

    Для тіста:

    • Масло вершкове – 130 г
    • Цукор – 150 г
    • Яйця – 3 штук
    • Молоко – 30 г
    • Коньяк або лікер – 30 г
    • Борошно – 1 склянка
    • Кориця за смаком
    • Сода – 1 чайна ложка

    Для начинки:

    • Яблука кислі – 2 штуки
    • Ізюм – 100 г
    • Чорнослив і курага – 50 г (не обов’язково)
    • Горіхи – 50 г

    Приготування пирога з родзинками:

  • Якщо ви вирішили використовувати курагу і чорнослив, то ці сухофрукти потрібно вимити і нарізати на невеликі шматочки.
  • Потім, в окремій мисці з’єднуємо родзинки, подрібнені горіхи і курагу з чорносливом.
  • Яблука очистити від шкірки, порізати на невеликі шматочки і покласти в миску з водою, в яку потрібно видавити сік від половинки лимона.
  • Все, начинка у нас майже готова, тепер можна приступати до приготування тіста.
  • В окрему миску викладаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо міксером до білого.
  • Потім висипаємо в масло цукор, знову розмішуємо міксером.
  • В вершкову масу додаємо яйця збиваємо масу міксером.
  • Не припиняючи збивати масу, виливаємо коньяк.
  • Додаємо корицю, молоко і збиваємо до однорідної маси.
  • У рідку масу висипаємо просіяне борошно з содою і замішуємо тісто.
  • В отримане тісто висипаємо сухофрукти з горіхами і ретельно перемішуємо.
  • З яблук зливаємо воду і викладаємо яблука в тісто і теж перемішуємо.
  • Отриману масу викладаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності.
  • Готовий пиріг з яблуками, горіхами, курагою і родзинками дістаємо з духовки, даємо охолонути і прикрашаємо на свій смак. Можна посипати поверхню пирога цукровою пудрою, кокосовою стружкою і навіть прикрасити поверхню будь-яким кремом, або полити шоколадною глазур’ю.
  • 3. Пиріг на мінералці і соняшниковій олії

    Інгредієнти для приготування пирога на мінералці:

    • 1 столова ложка соняшникової олії
    • 1 склянку мінералки
    • 4 яйця
    • 2 склянки цукру
    • 1 пакетик ваніліну
    • 4 склянки борошна
    • 1 пакетик розпушувача
    • 3-4 мандарина
    • 200 г консервованої вишні

    Приготування пирога на мінералці:

  • Змішати масло з мінеральною водою, додати яйця, цукор, ванілін, розпушувач. Все добре перемішати.
  • Борошно просіяти і додати до перемішаної маси, перемішати.
  • Викласти масу на змащений маслом деко, розрівняти поверхню.
  • Зверху викласти вишню по всій поверхні і часточки мандарина, злегка вдавивши в тісто.
  • Можна зробити крихту: перемішати трохи маргарину з борошном і посипати крихтою весь пиріг. Можна обійтися і без цього.
  • Випікати в розігрітій до температури 180 градусів духовці приблизно 40-45 хвилин.
  • Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою, або відразу після випічки змастити поверхню солодким чаєм або просто солодкою водичкою.
  • 4. Оригінальний пиріг без борошна

    Основа цього солодкого пирога – вівсяні пластівці, волоські горіхи і яблучне пюре. Цей пиріг дійсно виходить неймовірно корисним!

    Інгредієнти для приготування пирога без борошна:

    • 300 г яблучного пюре без цукру;
    • 100 г очищених волоських горіхів;
    • 1,5 склянки вівсяних пластівців дрібних;
    • 3/4 склянки коричневого цукру;
    • 1 лимон (цедра);
    • 1 столова ложка соку лимона;
    • 1 чайна ложка розпушувача/соди гашеного.

    Мус:

    • 100 г темного шоколаду натурального;
    • 60 мл окропу;
    • 1 велике яйце;
    • 1,5 столових ложки цукру.

    Як приготувати оригінальний пиріг без борошна:

  • За допомогою кавомолки або кухонного комбайна/процесора подрібнити вівсяні пластівці, горіхи і цедру лимона борошно.
  • Додати до подрібненої маси цукор, сік лимона і яблучне пюре, ретельно перемішати до однорідності.
  • Викласти масу у форму, злегка змащену олією, поставити в нагріту до 180 градусів духовку і випікати півгодини.
  • Діставши корж з духовки, дати йому трохи охолонути, по краях між формою і пирогом провести гострим ножем – так пиріг повністю відокремиться від форми.
  • Для мусу розламати на шматочки шоколад, залити його окропом і поставити на слабкий вогонь, повністю розтопити, зняти з вогню.
  • Білок яйця відокремити від жовтків, збити білок з цукром, а жовток перемішати з шоколадом.
  • Додати в шоколадну масу збитий білок, перемішати і прибрати мус в холод.
  • Діставши корж з форми, рівномірно покрити його мусом, потім прибрати в холодильник на 2-3 години.
  • Замість мусу покрити такий пиріг можна шоколадною глазур’ю, вареним згущеним молоком, джемом або желе з улюблених ягід, фруктів.
  • Можна цей відкритий пиріг прикрасити ґратами з випечених смужок тіста.
  • Впевнена, що ці оригінальні пироги сподобаються Вам і Вашій родині. Приємного апетиту!

    Завантаження…