19 серпня 2018, 3:56

Заготовки

Овочеве асорті на зиму без стерилізації

Хочеш зробити заготовки на зиму, але не можеш визначитися, які саме? Не терзайся вибором – зроби овочеве асорті на зиму без стерилізації.

Приготуйте овочеве асорті на зиму без стерилізації — взимку всі будуть задоволені!

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кілограм
  • Помідори – 1 кілограм
  • Солодкий перець – 1 кілограм
  • Морква – 2 штуки
  • Цибуля – 2 головки
  • Часник – 2 головки
  • Перець горошок – 8-9 штук
  • Кріп – 6 парасольок

для маринаду (на 1,5 літра води):

  • Сіль – 2 столові ложки
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Оцтова есенція – 1 чайна ложка

Як приготувати:

Підготуємо овочі для засолювання. Огірки вкрай бажано вимочити в холодній воді протягом двох годин, моркву, цибулю і часник почистити, помідори помити, а болгарський перець звільнити від насіння і плодоніжки.

Огірки і помідори подрібнювати не потрібно. Болгарський перець ріжеться соломкою, моркву – кружальцями, цибулю – на чверті. Все це закладається в банку, заздалегідь простерилизованную, разом з часником, горошинками перцю, кропом. Банку після цього заливається окропом, після чого трохи остигає: окріп повинен трохи насититися соками овочів і знищити деякі провідні до гниття мікроорганізми.

Зливаємо окріп в каструлю після того, як він трохи охолоне – приблизно через п’ятнадцять хвилин після заливання його в овочі. Додай туди сіль і цукор, постав на вогонь і почни кип’ятити. Як тільки маринад закипить – вимикай газ, додавай в маринад оцтову есенцію і заливаємо банки повторно.

Закочувати банки необхідно металевими кришками. Остигати вони повинні денцями вгору, загорнуті в теплий рушник.

Зберігати їх після охолодження можна навіть у себе в кімнаті – головне, щоб на банки не потрапляли прямі сонячні промені.

«Смачненького» пропонують величезний вибір рецептів заготовок на зиму на будь-який смак:

Консервований салат на зиму з солодкого перцю і моркви

Огірки Злодійські — пружні, хрусткі, пікантні….

Ікра з буряка «Пікантна» — класна закуска на зиму

10 заготовок на зиму, про які варто дізнатися кожній господині

Приємного апетиту!

Джерело

Завантаження…