6 лютого 2016, 8:52

Перші страви

Овочевий суп з куркою і вершками

Ніжний і легкий овочевий суп з куркою і вершками, який готується зовсім не складно, але при цьому має насичений і збалансований смак, відмінно підходить для будніх днів. Я використовувала заморожену мексиканську суміш (туди входять квасоля стручкова, кукурудза, горошок, перець болгарський, морква). Можна використовувати іншу суміш за смаком, але бажано, щоб туди входив горошок і кукурудза, саме вони дуже добре грають в такого роду супи. До речі, горошок з банки тут зовсім не підходить, так як він має зовсім інший смак, ніж свіжозаморожену. Ну, а в цілому, рецепт можна міняти по своєму смаку, наприклад, замість курки можна використовувати рибу. Дуже добре буде зі свіжим філе лосося або філе білої риби, наприклад, судака або тріски.

Інгредієнти для приготування овочевого супу з куркою і вершками:

  • Заморожена овочева суміш – 200 грам
  • Картопля – 200 грам
  • Куряче філе – 200 грам
  • Вершки (10-20%) – 200 грам
  • Цибуля – 100 грам
  • Сіль і перець за смаком
  • Борошно – 1 їдальня ложка
  • Рослинне і вершкове олію – по 1 столовій ложці

Як приготувати овочевий суп з куркою і вершками:

  • Цибулю очистіть і подрібніть за допомогою ножа. З картоплі зняти шкірку і нарізати у формі невеликих кубиків. Куряче філе нарізати так само, як картоплю.
  • У каструлю налийте 1 літр води і закип’ятіть. Киньте картоплю і знову доведіть до кипіння, варіть 10 хвилин. Потім закиньте філе і варіть теж 10 хвилин.
  • Сковороду поставте на середній вогонь, додайте вершкове і рослинне масло, посмажте цибулю до появи золотистого кольору. До цибулі потім додати заморожену суміш з овочів, перемішати і потримати на вогні 3 хвилини.
  • Весь вміст сковороди додайте в каструлю. Варіть 5 хвилин. Не забудьте додати сіль і перець.
  • В окремій мисці змішайте борошно з вершками і ретельно перемішайте. Потім додати вершки в каструлю і знову перемішати. Доведіть суп до кипіння і потримайте його так пару хвилин, після чого зніміть каструлю з вогню.
  • Суп повинен трохи настоятися, буквально 15 хвилин, а потім можна розливати по тарілках. Овочевий суп з куркою і вершками має приємний аромат, а також дуже гармонійний і збалансований вершковий смак.
  • Коли вже набридають звичайні супи і борщі, тоді ми Вам обов’язково допоможемо і підкажемо, що ж можна приготувати незвичайне і дуже апетитне на обід:

    Грузинський курячий суп Чихиртма

    Китайський суп Вонтон

    Український борщ з секретним інгредієнтом

    Суп-гуляш

    Приємного апетиту!

    Завантаження…