15 березня 2017, 3:14

Заправки

Папрікаш з глив

Папрікаш взагалі-то зазвичай робиться з м’яса. Але чому б не приготувати папрікаш з глив? Ось такий пісний варіант. Тим більше що м’ясисті гливи відмінно вписуються в класичний рецепт.

Інгредієнти для приготування паприкаша з глив:

  • Гливи – 1 кг
  • Червоний перець – 2 штучки (великих)
  • Цибуля – 3 штучки
  • Часник – 4 зубчики
  • Біле сухе вино – 100 мл
  • Томатне пюре – 3-4 столових ложки
  • Рослинна олія
  • Мелена солодка паприка – 1 столова ложка
  • Сіль за смаком

Як приготувати папрікаш з глив:

  • Гливи промийте, розріжте у них жорсткі ніжки. Капелюшки наріжте на крупненькие шматочки. З лука зніміть піну і подрібніть його. З часником і солодким перцем проробіть те ж саме.
  • Візьміть сковороду з товстим дном, розжаримо в ній масло і киньте обсмажуватися овочі. Це у Вас займе 10 хвилин.
  • Потім додайте паприку і покладіть гливи. Гарненько перемішайте і полийте вином з томатним пюре. Накрийте кришкою і тримайте на мінімальному вогні 15 хвилин.
  • Доведіть блюдо до смаку: посоліть, поперчіть. Подавати папрікаш з глив добре зі спагеті або картоплею.
  • Якщо у Вас є величезна любов до грибів або Вам просто треба їх кудись подіти, тоді заходьте на наш сайт і дивіться чудові рецепти грибних страв:

    Воловани з грибами — цікава закуска

    Грибний жульєн

    Грибна запіканка

    Грибний суп з телятиною

    Приємного апетиту!