10 жовтня 2015, 7:37

Випічка

Паски від Василя Мирославовича

Представляю Вам паски від Василя Мирославовича, переможця конкурсу на кращий рецепт паски в журналі «Пасхальний стіл» 2001 р.

Мені дуже сподобався рецепт, та й сам вигляд пасок. Якщо Ви не знайомі з цим рецептом, то зверніть на нього увагу, можливо Ви саме їм і скористаєтеся в цьому році. Паски за цим рецептом виходять дуже смачні!

Інгредієнти для приготування пасок:

  • Мука в/с 2,5 кг
  • Яйця 15 штук
  • Масло вершкове 300 г
  • Цукор 3 склянки
  • Сметана 0,5 л
  • Масло вершкове 2 столові ложки
  • Родзинки 2 столових ложки
  • Ванільний цукор 2 упаковочки
  • 0,5 столової ложки сіль
  • Дріжджі 150 г
  • Кип’ятиться охолоджене молоко 1 стакан

Приготування пасок:

  • Розтерти дріжджі в склянці теплого молока, додати розтоплене масло, яйця, збиті з цукром і залишити на 2-3 години (на кухні повинно бути тепло!).
  • Коли маса підійде, додати сметану, масло, сіль, родзинки і ванільний цукор, а також просіяне борошно. Замісити тісто.
  • Секрет : щоб паска не черствів, у тісто додайте 1 столову ложку смальцю або потерті на дрібній тертці 2 маленькі варені картоплини.
  • Тісто поставити в тепле місце на 1 годину, а коли воно збільшиться в 2-3 рази, сформувати колобки і скласти їх у форми на 1/2 висоти форми. Дно форми закривати промасленим папером.
  • Дати піднятися приблизно на 4 см, змастити яйцем, прикрасити і — в духовку. Якщо паска прикрашаєте виробами з тіста, то самі паски змастити жовтком, а прикраси білком — для гарного блиску!
  • Примітки:

  • Яйця краще брати домашні, щоб паски жовтенькі були.
  • Для аромату ще можна додати 1 чайну ложку цедри лимона.
  • Щоб паски довго були свіжими, загорніть кожен в харчову плівку!
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…