29 жовтня 2016, 4:29

Другі страви, Закуски

Печериці смажені з морквою і часником

Пропонуємо Вам спробувати просте, але дуже смачне блюдо — гливи смажені з морквою і часником. Гливи — грибочки корисні, по-моєму, вони навіть смачніше печериць. Такі гриби можна подати з картоплею, рисом, гречкою і т. д. Готуються смажені гливи швидко і просто!

Інгредієнти для приготування глив смажених з морквою і часником:

  • Печериці свіжі — 300 г
  • Цибуля ріпчаста (невеликий) — 1 штука
  • Морква — 0,5 штуки
  • Часник — 1 зубчик
  • Петрушка (зелень) — 1/4 пучка
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Масло рослинне — 2-3 столові ложки

Як приготувати печериці смажені з морквою і часником:

  • Гливи обдати окропом, але не мити холодною водою (не мочити). Мені цей секрет підказали продавці грибів.
  • Таким чином, при смаженні, не утворюється багато рідини і грибочки не втрачають свій сік. Це виявилося правдою! Далі гливи порізати соломкою.
  • Викласти гриби на розігріту з рослинною олією сковороду, посолити їх і поперчити.
  • Обсмажити гриби хвилини 3 на досить сильному вогні і додати порізаний соломкою ріпчасту цибулю.
  • Також на сильному вогні обсмажувати гливи з цибулею ще хвилини 3.
  • Далі додати моркву, натерту на тертці для корейської моркви.
  • Обсмажувати гриби з цибулею і морквою на невеликому вогні, періодично помішуючи 10-12 хвилин. В кінці додати в сковороду подрібнений часник і петрушку.
  • Перемішати і вимкнути газ. Накрити сковороду кришкою і залишити гриби під кришкою 5-7 хвилин.
  • Дуже смачні, ароматні печериці смажені з морквою і часником подати до столу.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…