21 липня 2017, 10:54

Другі страви М’ясо

Печінка по-царськи

Печінка по-царськи — дуже ніжне, соковите і смачне блюдо з печінки. Любителі печінки по достоїнству оцінять цю страву. Воно може подаватися і як гаряче, і як закуска. Смачно як в гарячому вигляді, так і в холодному.

Інгредієнти для приготування печінки по-царськи:

  • Печінка — 500-600 – р
  • Ріпчаста цибуля — 3 штуки
  • Морква — 3 штуки
  • Крупа манна — півсклянки
  • Молоко — півсклянки
  • Майонез — 1 столова ложка
  • Яйця -1 штука
  • Перець, сіль за смаком.

Приготування печінки по-царськи:

  • Печінку пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером.
  • Додати манку, молоко. Посолити, поперчити, добре перемішати і залишити на годину— півтори для набухання манки.
  • Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. Цибулю і моркву припустити на рослинному маслі до м’якості. Підсолити.
  • Яйця змішати з майонезом і трохи збити.
  • Печінка розділити на три частини, овочі — на дві.
  • У змащену форму викласти частину печінки, на неї -частина овочів. Шари повторити.
  • Верхнім шаром покласти печінку, на неї вилити яєчно — майонезну суміш.
  • Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 — 50 хвилин.
  • Приємного апетиту!