27 вересня 2018, 10:17

Другі страви М’ясо

Печінка по-єгипетськи з пітою і салатом

Хочу поділитися з вами ще одним смачним рецептом з Єгипту: печінка по-єгипетськи.

Це з тієї ж серії, коли йдеш по вулиці, а запах просто зводить з розуму…

Таку печінка теж готують прямо на вулиці, в маленьких пересувних будочка, використовують як начинку… Жодного разу таке не купувала, але запах…. це щось… Намагалася сама так приготувати, але на жаль… нічого не виходило, печінка печінка…

І ось недавно я дізналася рецепт, приготувала… ммммммм….. просто дивовижно, пальчики оближеш! Особливо мені було смачно з пітою і мисрийским салатиком…

Знадобиться:

  • 500 г яловичої печінки
  • 4 солодких перцю
  • 2 перцю чилі
  • 6 зубчиків часнику
  • сік 1 лимона
  • 1 ч. л. оцту
  • 1 цибулина
  • спеції за смаком — 1 ч. л.
  • сіль за смаком
  • рослинна олія

Як приготувати печінку по-єгипетськи:

Печінку порізати невеликими шматочками. У сотейнику добре нагріти рослинне масло і покласти печінку.

Обсмажити печінку не сильно, до легкого зарум’янювання.

Перець порізати тонкою соломкою, цибулю півкільцями. Додати до печінки і всі разом смажити 3 хвилини (не більше, може навіть і менше, щоб цибуля сильно не перепікся).

Часник видати через чеснодавку, перець чилі подрібнити або теж пропустити через чеснодавку (якщо сильно не любите гостре, то достатньо 1 перцю чилі), додати сіль, спеції і все разом розтерти в ступці.

Додати печінку і смажити 2 хвилини. Потім, прямо у сковорідку додати сік лимона (я не додавала, забула) і оцет і згасити до готовності печінки. Дивіться самі по часу, у мене це зайняло десь хвилин 10. Головне, щоб печінка не була сильно зажарена.

Дуже смачно з таким простим салатом (огірки, помідори, рукола (побільше), сіль і рослинне масло.


Піту розрізати на дві частини, покласти гарячу печінка в кишеньку, подавати з салатом.

Приємного апетиту!

P. S. Якщо у вас немає у продажу піти, то можете їсти з будь хлібної коржем або чимось іншим. Але повірте, з пітою особливо смачно!

Джерело

Завантаження…