29 жовтня 2016, 3:17

Випічка

Печива «Їжачки»

Виходять на вигляд дуже милі та гарні їжачки! Смак печива – чудовий!

Інгредієнти для приготування печива (тісто):

  • 70 г цукру
  • 1 жовток
  • 200 г борошна
  • ½ Ч. л. розпушувача
  • Сіль
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 100 г вершкового масла

Інгредієнти для приготування печива (для декорації):

  • 50 г шоколаду
  • 2 ст. л. рубаних волоських горіхів

Спосіб приготування печива:

  • Спочатку приготування гарненько розтираємо масло з цукром.
  • Додаємо жовток, ванільний цукор і добре збиваємо з допомогою кухонного комбайна.
  • Борошно просіваємо з розпушувачем і поступово додаємо до масляно-яєчної суміші, замішуємо м’яке тісто. За необхідності додаємо 25 грам борошна, не більше.
  • Поділяємо тісто на 12-15 частин різних розмірів, але можна і більше.
  • З кожної частини потрібно скачати кульку, злегка приплюснути зверху і сформувати гостру частина — мордочку і носик.
  • Потім перекладаємо їжачки на деко, застелений пергаментним папером, і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Готовому печінкою даємо повністю охолонути.
  • Далі топимо шоколад на водяній бані.
  • Силіконовій пензликом змащуємо печиво, посипаємо рубаними горіхами.
  • Потім беремо зубочистку і малюємо очі і носик.
  • Даємо застигнути шоколаду і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…