25 липня 2017, 12:29

Другі страви Птах

«Перепелині ніжки» з курячого м’яса

Ці «Перепелині ніжки» з курячого м’яса у гостей викликають захват, тому що дуже незвично і смачно, і хрустка скориночка така…мммм!!!… Відразу всі питають рецептик.

Рецепт із серії «дешево і сердито», та ще й оригінально!

Інгредієнти для готування «перепелиних ніжок»:

Тісто:

  • 200 мл кефіру
  • сіль за смаком
  • 0.5 чайної ложки соди
  • 250-300 г борошна

Начинка:

  • 500 г курячого фаршу або філе
  • 2 цибулини
  • 5 зубчиків часнику
  • сіль, чорний перець мелений

Для декору «ніжок»:

  • 2 упаковки солоної соломки
  • 1 яйце для панірування
  • панірувальні сухарі

Як приготувати «перепелині ніжки» з курячого м’яса:

Тісто:

  • У кефір покласти сіль і соду, перемішати і потроху додавати борошно. Перемішувати спочатку ложкою.
  • Як перемішувати стане важко, викласти на стіл і вимішувати не дуже щільне тісто.
  • Нехай тісто постоїть, а поки що треба зайнятися начинкою.Начинка:
  • Змішати курячий фарш і цибулю в блендері, додати сіль і перець ( філе пропустити його через м’ясорубку разом з цибулею).
  • Добре перемішати.
  • «Ніжки»:

  • З тіста розкачати пласт і вирізати склянкою гуртки. На кожен кружечок по центру покласти соломку, щоб краю виходили за межі кружечки.
  • На кожен гурток з соломкою покласти фарш. Краї защипати. Розрізати навпіл.
  • Приготувати збите яйце і панірувальні сухарі.
  • Вмочити «ніжку» в яйце (можна допомагати собі пензликом). Потім обваляти в сухарях (можна і руками обсипати).
  • Обсмажити з двох сторін на рослинній олії на слабкому вогні.
  • Обсмажені шматочки викласти на серветки, щоб вбрався зайвий жир.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…