18 лютого 2016, 10:54

Випічка

Пиріг «Баноффи»

Цікавий в оформленні і чудовий на смак пиріг «Баноффи» підкорить Ваших близьких не тільки святковий, а й у будь-який інший день тижня.

Інгредієнти для приготування пирога «Баноффи»:

Для основи:

  • Крихти від печива – 2,25 склянки
  • Вершкове масло – 110 г
  • Цукровий пісок – 3 столові ложки

Для начинки:

  • Розтоплене вершкове масло – 110 г
  • Тростинний цукор – ½ склянки
  • Ванілін – 2 чайних ложки
  • Згущене молоко – 300 мл
  • Збиті вершки – 2 склянки
  • Цукрова пудра – 3 столові ложки
  • Ванілін – 1 чайна ложка
  • Банан – 4 штуки

Як приготувати пиріг «Баноффи»:

  • Змішуємо всі складові для основи, утрамбовуємо їх на дні круглої форми.
  • Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 190 градусів і випікаємо близько 8-10 хвилин.
  • Охолоджуємо до кімнатної температури.
  • Доводимо до кипіння вершкове масло, цукор і ванілін, потім додаємо згущене молоко.
  • Ставимо на середній вогонь і готуємо, помішуючи, 3-4 хвилини, поки суміш не потемніє.
  • Знімаємо з вогню і виливаємо на остигнула основу.
  • Охолоджуємо і відправляємо в холодильник на 2 години до повного охолодження.
  • Збиваємо в міксері вершки з цукровою пудрою і 1 чайною ложкою ванілі.
  • Нарізаємо тонко банан і акуратно додаємо їх до вершків і перемішуємо.
  • Викладаємо вершки з бананами на основу.
  • Охолоджуємо ще близько години і подаємо.
  • Зверху прикрашаємо тертим шоколадом.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…