23 лютого 2015, 7:53

Випічка

Пиріг «Жульєн» з куркою і грибами

Ніжний пісочний пиріг з пікантною начинкою, шалено смачний і дуже ситний!

Інгредієнти для приготування пирога «Жульєн»:

Для тіста:

  • Борошно — 200 г
  • Маргарин – 125 г
  • Тертий сир – 2 столових ложки
  • Яйця – 1 штука
  • Сіль – 0,5 чайної ложки
  • 1/3 чайної ложки мускатного горіха

Для начинки:

  • Куряча грудка – 1 штука
  • Гриби свіжі або заморожені – 400-500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 велика цибулина
  • Сир твердий – 150 г
  • Вершки жирністю 10-20% — 150 г
  • Сметана — 150 г
  • Борошно — 1 їдальня ложка
  • Сіль, чорний перець, зелень свіжа — за смаком

Приготування пирога «Жульєн»:

  • Для тіста: просіяти борошно і висипати на стіл гіркою, натерти на тертці маргарин. Додати яйце, тертий сир, сіль і мускатний горіх.
  • Всі інгредієнти з’єднати і замісити тісто . Тісто загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
  • Для начинки: Курячу грудку відварити, остудити і нарізати невеликими шматочками.
  • Цибулю очистити і нарізати кубиками. На сковороді обсмажити цибулю з додаванням олії до золотистого кольору, додати гриби і смажити, поки не випарується рідина. Додати дрібно нарізані шматочки відвареної грудки.
  • Для заливки: У глибокій тарілці змішати сметану, вершки, додати борошно, сіль і перець. Цю заливку влити до курки з грибами і тушкувати до загустіння.
  • Форму змастити маслом, тісто розкачати і викласти у форму, зробити бортики. Викласти начинку і посипати тертим сиром. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Приємного апетиту!