28 вересня 2018, 10:50

Випічка

Пиріжки без ліплення — любов з першого погляду!

Іноді щоб придумати щось грандіозне, досить подивитися на звичні речі з іншого боку. Ось хоча б звичайна пельменниця. Вона не вирішить всіх життєвих проблем, зате допоможе нам швидко зробити шикарні пиріжки без ліплення.

В пиріжки-малятка ви закохаєтесь раптово. По-перше, готувати їх простіше нікуди, по-друге, смачні вони до неподобства!

Тісто готуємо на кефірі, дріжджі класти не будемо. Пиріжки і без цього вийдуть м’якими і повітряними. Начинку міркуємо без пафосу з простих і недорогих продуктів.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно 400 г
  • Кефір 250 мл
  • Сметана 3 ст. л.
  • Соняшникова олія 25 мл
  • Сода 0,5 ч. л.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Яйце 1 шт.
  • Сир сулугуні 250 г
  • Кріп пучок 0,5
  • Часник 3 зубчики
  • Яєчний жовток-1 шт.
  • Кунжут за смаком

Приготування

  • У глибокій мисці змішайте яйця з сіллю, цукром і 1 ст. л. сметани. Влийте соняшникову олію, кефір і ретельно перемішайте. Додайте борошно, просіяне з содою, замісіть еластичне нелипким тісто. Тісто накрийте рушником, залиште при кімнатній температурі на 10 хвилин.
  • 2. Для начинки тертий сулугуні змішайте з дрібно нарізаним кропом і пропущеним через прес часником. Додайте 2 ст. л. сметани, ретельно перемішайте.

    3. Обімніть тісто, розділіть на 4 частини. Одну частину розкачайте в пласт товщиною 2-2,5 мм, накрийте їм пельменницю. Клітинки заповніть начинкою. Накрийте другим розкатаним пластом.

    4. Присипте поверхню борошном, розкачайте качалкою поверхню, поки не проступлять розділові межі пельменницы. Витрусіть пиріжки з форми, перекладіть на деко, застелене пергаментом.

    5. З рештою тестом працюйте за тим же принципом. Змастіть вироби жовтком, посипте кунжутом.

    6. Випікайте пиріжки 20-25 хвилин при 180 градусах.

    Такі пиріжки стануть відмінною заміною чіпсів або попкорну під час перегляду фільму. Зроблять зустріч друзів ще приємніше. Поділіться рецептом з близькими, вони вам будуть вдячні!

    Джерело

    Завантаження…