27 жовтня 2015 року, 11:13

Випічка

Пісочні кільця з арахісом

Давайте згадаємо дитинство і діточок своїх побалуємо смачненькими кільцями. Хто-небудь зустрічав такі у продажу в даний час?

Рецепт ГОСТовский.

Інгредієнти на 15 кілець діаметром 8 см:

  • 200 р масла
  • 130 г цукрової пудри
  • 350 г борошна
  • 1 яйце
  • 1\2 чайної ложки ванільною есенції (або пів пакетика ванільного цукру)
  • 1\4 чайної ложки солі (розтовкти)
  • 1\2 чайної ложки розпушувача
  • 1 жовток для змащування
  • 65 г горіхів для посипання

А також:

  • деко
  • формочки діаметром 8 см і діаметром 2 см

Приготування пісочного кілець з арахісом:

  • Складіть всі продукти крім борошна в миску. Збийте міксером протягом 1-2 хвилин.
  • Всипте борошно і швидко замісіть тісто. Остудіть його в холодильнику, оптимальна температура тіста 20 градусів.
  • Добре присипте стіл борошном і розкачайте тісто в пласт товщиною 6-7 мм
  • Виріжте кола великий формочкою, а потім в центрі зробіть отвір діаметром 2 див.
  • Покладіть кільця на деко і поставте в морозилку на 20 хвилин. Це важливо і дуже зручно, так як з ними набагато простіше буде працювати.
  • Почистіть готовий смажений арахіс і подрібніть його качалкою.
  • Приготуйте жовток, горіхи і дістаньте заготовки.
  • Змастіть колечка жовтком. Кожне переверніть змащеним боком на лист або тарілку з горіхами і укладіть на деко, застелений пергаментним папером.
  • Випікайте в духовці при 200 градусах 12-15 хвилин до легкого зарум’янювання.
  • Приємного чаювання!

    Завантаження…