12 травня 2015, 2:38

Випічка

Піца «Кальцоне»

Ніжна піца «Кальцоне», складена конвертом, зверху покрита ароматною хрусткою скоринкою, під якою тужить пікантна начинка з сиру, соусу і інших смаколиків на Ваш вибір. Таке блюдо може спокусити як любителя м’яса, так і вегетаріанця.

Інгредієнти на 4 порції піци:

  • Тісто для піци (покупне або приготоване, наприклад, за рецептом пирога кальцоне)
  • Кукурудзяне борошно для посипання
  • 200 г рікотти
  • 1 збите яйце
  • 50 г тертого пармезану
  • 200 грам моцарели кубиками
  • 1.5 столової ложки подрібненої петрушки
  • 1/8 чайної ложки солі
  • 20 – 28 скибочок пепероні

Як приготувати піцу «Кальцоне»:

  • Попередньо розігрійте духовку до 200° С.
  • Змішайте всі інгредієнти для начинки, крім пепероні, у середній мисці.
  • Скачайте з тіста 4 однакових кульки. Присипте стіл борошном і розкачайте кульки в кола приблизно в 15 см діаметром.
  • Викладіть чверть начинки (приблизно 100 г) на половинку кожного кола, залишаючи вільними краю. Покладіть 5-7 шматочків пепероні на кожну міні-піцу.
  • Змочіть краї тіста водою. Складіть кола навпіл, вкриваючи начинку і зліпити краю разом. Викладіть готові кальцоне на деко, посипаний кукурудзяним борошном.
  • Випікайте 12-15 хвилин, поки не зарум’яняться.
  • Якщо ви не плануєте відразу ж з’їсти кальцоне, дайте їм охолонути і зберігайте кожну окремо в невеликій пластиковому пакеті в морозилці.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…